Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČUDO IZ OSMEROČLANE SPLITSKE OBITELJI Tri sestre izborile pravo nastupa na Europskom prvenstvu u taekwondou

ČUDO IZ OSMEROČLANE SPLITSKE OBITELJI Tri sestre izborile pravo nastupa na Europskom prvenstvu u taekwondou

Petra Uglešić ima 11 godina, Klara je godinu starija, a Marija je 13-godišnjakinja

Hrvatski taekwondo može se pohvaliti mnogim uspjesima, međutim još se nije dogodilo da tri sestre nastupaju na istom Europskom prvenstvu. Naime, Europsko prvenstvo za mlađe kadete i Europsko prvenstvo za kadete održat će se u Estoniji krajem kolovoza, a pravo nastupa i čast da predstavljaju Hrvatsku u svojim kategorijama izborile su sestre Uglešić iz Taekwondo kluba Monter.

Najmlađa članica ovog sportskog trojca je Petra Uglešić. Radi se o 11-godišnjakinji, a o kakvom sportskom potencijalu se radi svjedoči činjenica da je još 2019. godine osvojila drugo mjesto na Europskom prvenstvu za mlađe kadete održanom u Sindelfingenu u Njemačkoj.

Zatim slijedi Klara Uglešić, samo godinu dana starija od sestre Petre. Osvojila je zlato na posljednjem Europskom klupskom prvenstvu, te je aktualna kadetska prvakinja Hrvatske, što je postala prije 10-ak dana dominirajući svojom kategorijom i završivši sve borbe prekidom.

Na posljetku dolazimo do najstarije sestre Marije, 13-godišnje djevojčice koja je pažnju privukla osvajanjem srebrne medalje na posljednjem Europskom klupskom prvenstvu i na Multi europskim igrama koje su se održale od 10. do 16. lipnja ove godine u Bugarskoj. 

Njihov trener Josip Vrdoljak ističe da se ovakvi rezultati ne događaju slučajno već su plod svakodnevnog višesatnog rada i truda koji polako, ali sigurno dolazi na naplatu. Također napominje da će se sestre tijekom cijelog ljeta intenzivno pripremati za nadolazeće prvenstvo, te da sve tri imaju realne izglede za osvajanje medalje.

Vaša reakcija na temu