Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Goran Jakuš DALMACIJA ULTRA TRAIL 2024: Pet jedinstvenih utrka koje slave prirodu, sport i kulturno-povijesnu baštinu Dalmacije

DALMACIJA ULTRA TRAIL 2024: Pet jedinstvenih utrka koje slave prirodu, sport i kulturno-povijesnu baštinu Dalmacije

Održat će se od 11. do 13. listopada

Dalmacija Ultra Trail (DUT) se vraća u 2024. godini s pet uzbudljivih utrka i posebnom dječjom utrkom, potvrđujući svoj status jednog od najvažnijih međunarodnih trail događaja u Republici Hrvatskoj. Deveto izdanje održat će se od 11. do 13. listopada 2024., a očekuje se dolazak više od 700 trkača iz preko 35 zemalja, što će donijeti preko 6000 noćenja u širem omiškom području.

Nove staze za sve uzraste i sposobnosti

Utrke ove godine obuhvaćaju pet raznolikih staza:

1. Mountain DUT (122.85 km): Najduža i najzahtjevnija staza kreće iz povijesne Salone, prolazi kroz impresivne prirodne i kulturne lokalitete, s vremenskim ograničenjem od 32 sata.

2. Sea DUT (57.1 km): S predivnim pogledom na Jadransko more, staza kreće iz Makarske i završava u Omišu, s vremenskim limitom od 15 sati.

3. Ethno DUT (29.63 km): Ova etno-staza vodi trkače kroz dalmatinsku unutrašnjost, s limitom od 8 sati.

4. River DUT (20.53 km): Trkači prate rijeku Cetinu i uživaju u slikovitim prizorima, također s limitom od 8 sati.

5. Easy DUT (10.8 km): Ova kraća staza savršena je za one koji tek ulaze u svijet trail trčanja, s vremenskim ograničenjem od 4 sata.

U nedjelju, 13. listopada, održat će se i Kids DUT, utrka za djecu do 12 godina starosti, duga 1 kilometar.

Održivo, zajedničko iskustvo

Direktor utrke, Hrvoje Kedžo, ističe: 'Dalmacija Ultra Trail nije samo sportski događaj, već je prilika da se povežemo s prirodom i povijesno-kulturnom baštinom naše regije. Ove godine imamo pet jedinstvenih staza koje nude iskustva za trkače svih razina, dok utrku podržavaju naši vrijedni volonteri.'

Dalmacija Ultra Trail je prepoznata kao jedno od najvažnijih sportskih turističkih događanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i ima podršku Županije, Turističkih zajednica, Gradova i Općina kroz koje utrka prolazi. Osim promocije Dalmacije kao outdoor destinacije izvan glavne sezone, DUT potiče održivi turizam kroz korištenje lokalnih resursa i aktivno uključivanje zajednice.

Poziv na sudjelovanje

'Pozivamo sve trkače, volontere i ljubitelje prirode da nam se pridruže na ovogodišnjem Dalmacija Ultra Trailu. Bez obzira jeste li iskusni trkač ili početnik, ova manifestacija nudi nešto za svakoga. Prijavite se, sudjelujte ili volontirajte i postanite dio nezaboravne avanture u srcu Dalmacije!', poručuju organizatori.

Za više informacija i prijave posjetite službene web stranice.

Cilj svih utrka i centralno mjesto manifestacije će biti u Kampu Galeb u Omišu.

Vidimo se u listopadu u srcu Dalmacije, gdje priroda i povijest stvaraju nezaboravne trenutke!

Vaša reakcija na temu