Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DO ZIME ĆE BITI TOPLO Balon nad Jadranovim bazenom se preprojektira
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

DO ZIME ĆE BITI TOPLO Balon nad Jadranovim bazenom se preprojektira

Zbog lokacije usisa nije se moglo osigurati primjereno grijanje

Javna ustanova Športski objekti - Split odnedavno upravlja i bazenima na Zvončacu. Iako su kratko za kormilom, već su u potpunosti preuredili ulaz, prilazne hodnike, svlačionice i tuševe te su korisnici dobili novi sadržaj na korištenje. No, i dalje postoji problem s balonom kojim se natkriva otvoreni bazen i trebao je osigurati primjerene uvjete za treniranje tijekom zimskih mjeseci.

- Problem nam je bio s projektom, nismo sudjelovali u njegovoj izradi već smo ga preuzeli završenog. Taj sustav s balonom nikada nije bio testiran u zimskom režimu rada pa zbog toga nismo natkrivali vanjski bazen. Naime, zatečenim stanjem sustav nije bio u mogućnosti grijati bazensku vodu i prateće prostore. Pokušavalo se utvrditi uzrok, uz suradnju izvođača i projektanta, zbog čega se ne mogu ostvariti projektirani parametri. Izvedeno stanje jednostavno ne odgovara projektiranom pa smo išli na preprojektiranje. Ukupna dosadašnja investicija u prateću infrastrukturu i preinake sustava sa ciljem postizanja potpune funkcionalnosti iznosi preko milijun eura. Sada čekamo dozvole pravnih tijela jer namjeravamo izmjestiti usis na poziciju gdje bismo osigurali kontinuitet po pitanju temperature i protoka, a sve kako bismo konačno mogli postići uvjete koji bi omogućavali grijanje tijekom hladnijih dana - naveo nam je ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Split Gordon Cerjan.

Bazen je ponovno natkriven i započeo je s radom, a iz JU Športski objekti paralelno, prije zime, pokušavaju osposobiti sustav da bude funkcionalan.

- U planu nam je u studenom raspisati natječaj za uređenje prostora  na jugu, tzv. cjelina 'D'. Tu bi se uredio fitness centar. Na taj način bi cijeli objekt dobio novi sadržaj i bio bi u upotrebi i za sportsku populaciju i za rekreativce. Omogućili bismo korištenje i fitnessa i bazena. Takav model se pokazao odličnim na bazenima na Poljudu, gdje smo napravili fitness centar koji smo otvorili isključivo za vanjske korisnike, a unutarnju teretanu imamo za sportaše - pojasnio je Cerjan.

Proširenjem fitness centra u sklopu poljudskih bazena nakon raskida ugovora o najmu prostora s neurednim platišama, teretana je proširena. Javna ustanova sada tamo ostvaruje velike prihode jer je znatno povećan broj korisnika, tako da je, prema riječima ravnatelja, broj korisnika na granici optimalnosti održavanja trenažnih aktivnosti.

Vaša reakcija na temu