Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Donut Split pomiče granice!

Donut Split pomiče granice!

Među natjecateljima drift discipline na Poljudu najmlađi drifter Hrvatske i drifterica Klavdija

Još nešto više od tjedan dana ostalo je do auto moto spektakla u Splitu  - Donut Split!

Posljednja dva dana lipnja na stazi će se izmijeniti 40, što domaćih, što međunarodnih vozača, a Fran Černjul, 13-godišnji drifter iz Pule, najmlađi je od njih.

'Fran od malena ima izraženu nadarenost za vožnju, počevši od bicikla, motora, traktora pa i bagera - svašta je on vozikao. Sa 8 godina iskazao je sklonosti prema driftu, a prvi put za volan od auta sjeo s 10 godina i od tu je sve krenulo', kaže nam Franova mama, Petra Černjul, koja 

Frana u pratnji supruga vjerno prati na putu do ostvarenja snova:
'On nas je kao roditelje uveo u neki novi svijet, nama dotad nepoznat! Krenuli smo kao dio publike, a Fran nas je zapravo podmuklo pripremao na ono što slijedi – sada je vlasnik  BMW-E36 i najmlađi drifter Hrvatske', nastavlja Petra i dodaje kako Franu dolazak u Split predstavlja veliki izazov jer je to prvi događaj u Splitu takvog karaktera, a  organizatori DONUT-a ponosno stvaraju preduvjete za integraciju mladih u motosport i aktivno promicanje sigurnosti.

Da 'dobra' vožnja ne ovisi ni o čemu drugom nego talentu i trudu, dokazala je i Klavdija Rajkovič, drifterica iz Slovenije, koja će svoje vještine pokazati svima prisutnima drugog dana natjecanja:
'Muškarci prevladavaju u ovoj disciplini. 

No, kao bik po horoskopu trudim se dokazati da i žene mogu biti odlične vozačice. Na stazi smo zapravo svi prijatelji. Svi dolazimo na događaje s željom za što više vožnji, zabave i naravno - postizanja rezultata. Scena brzo raste, stoga se nadam da će mi se uskoro pridružiti još koja vozačica', rekla nam je Klavdija i naglasila kako je inspiraciju za bavljenje driftom dobila kao suvozačica svog dečka, Erika Jankovića, inače ovogodišnjeg pobjednika Donut Invitational eventa u Zagrebu.

'Dugo sam bila fascinirana driftanjem, a inspiraciju sam crpila iz japanskih drift videozapisa jer je scena kod nas bila manja nego drugdje u svijetu. Osjećaje pri drift vožnji teško je opisati jer su mnogi isprepleteni. Osim toga, smatram da se vozači s vještinama drifta u kritičnim situacijama brže i lakše snađu, jer te situacije bolje procjenjuju.', govori nam Klavdija.

Vještine Frana i Klavdije, kao i već ranije potvrđenih Adriana Petričevića, Ive Znaora, Nikole Ilića i brojnih drugih top vozača dolaze na djelu vidjeti entuzijasti iz Njemačke, Švedske, Austrije, Slovenije, BiH, Hrvatske...

Vaša reakcija na temu