Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Dan splitskog sporta na Prokurativama

FOTO Dan splitskog sporta na Prokurativama

Sportske legende, olimpijci, klubovi, djeca i veliki slavili sport!

Sunčani petak u Splitu prošao je u znaku splitskog sporta! Na Prokurativama su se okupili razni splitski klubovi, sportske legende i djeca koja su se okušala u košarci, nogometu, veslanju, pikadu, stolnom tenisu, a i informirali se o upisima u sportske klubove kojih je na pretek!

Prisutnima je bilo drago vidjeti, uslikati se i popričati sa splitskim olimpijcima, među ostalima i s našom judašicom Barbarom Matić. Ona je zaigrala stolni tenis i pikado, razgovarala s djecom i našalila se kako je postala prava konkurencija Marku Livaji po popularnosti otkad se vratila sa zlatom iz Pariza:

'Prije su me prepoznavali samo okorjeli sportaši, a sad stvarno uživam u ovoj popularnosti. Moram se još naviknut, ali lijep je osjećaj!'
Rekla nam je Barbara i nadodala kako nisu bitne samo medalje:

'Ja sam počela u prvom razredu osnovne i očito imala sreću što sam odabrala judo, a ne balet! Bitno je da se djeca bave sportom i udalje od ekrana, rezultati su manje bitni, sport te nauči bitnim stvarima' poručila je i rekla kako sad mora pronaći drugu želju jer je dosadašnje sve ostvarila!

S prisutnima se došla podružiti i Lena Stojković, koja ne krije sreću zbog toga što je dijelom odgovorna što je taekwondo sve popularniji:

'Jako mi je drago što me djeca prepoznaju i što igram ulogu u njihovom odabiru sporta', rekla je Lena i pozvala sve zainteresirane da isprobaju taekwando jer u nekima se zasigurno skriva još jedan budući olimpijac ili olimpijka'.

Iz VK Jadran kažu da su djeca čim proplivaju spremna za bazen, a Jerko Marinić Kragić našalio se i djeci poručio:
'Igrajte nogomet, a ako ne ide, tu je vaterpolo!'.

Predsjednik pikado kluba Dioklecijan iz Splita otkrio nam je kako je pikado itekako zahtjevan sport:

'Fizička sprema je jako bitna. Cijeli dan se stoji na nogama, prođe se puno kilometara prilikom treniranja', rekao je i nadodao kako njihov najmlađi član ima 12 godina.

I Parasportski savez grada Splita bio je prisutan, a Sven Maretić, tenisač u kolicima, poručio je kako je svaka dječja aktivnost na otvorenome, odnosno van kuće - odlična.

Paraolimpijac Dino Sinovčić, vrhunski plivač, koji se ove godine iz Pariza vratio s medaljom, poručio je kako ga je sport izgradio kao osobu te naznačio važnost sporta za tijelo i duh:

'Iskoristio bi priliku za pozvat svu djecu, i onu s invaliditetom, da se bave sportom. U Splitu barem imaju izbora', zaključio je Dino.

Zlatni hrvatski rukometaš Petar Metličić rekao je kako se rukometom najbolje početi baviti nakon polaska u školu:
'Ako su djeca brza i eksplozivna, tim bolje! Rukomet je sport za to', zaključio je i pozvao sve zainteresirane na školu rukometa.

Glasnogovornik KK Splita, Ozren Maršić, u prisutstvu popularne maskote kluba, Žutka, pozvao je svu djecu od 3 godine nadalje da se priključe košarci:
'Danas imamo 450 djece i naša budućnost su djeca. Djeca s 3 godine već mogu krenuti u sportsku školu, bave se svim sportovima, a mi ih dalje usmjeravamo. Naša ekipa mini basketa, koja je najbolja u državi, ima polaznike koji su s nama od treće godine', rekao je i nadodao kako su u pripremi novog projekta 'Basket Žutko', u kojem se koševi spuštaju na nižu razinu tako da djeca od 5 godina nadalje odmah mogu krenuti s košarkom.

Događaj je podržala i Diana Jelaska, naša slavna rukometašica i zaljubljenica u motore, a i Milivoj Bebić, jedan od naših najboljih vaterpolista svih vremena.

'Ova manifestacija postat će tradicija, vjerujem sve bogatija svake godine', istaknuo je predsjednik Splitskog saveza športova, Andrija Polić, a  s njim se složila i voditeljica manifestacija grada Splita, Lorena Šipić:
'Izuzetno me vesele sportska događanja, osobito ona koja su prvenstveno namijenjena djeci. S obzirom da i sama dolazim iz sporta, znam koliko je važno stvoriti kod djece ljubav prema aktivnostima i rekreaciji. Sudeći po današnjem broju ne samo klubova nego i posjetitelja i sportaša, očekujemo da će dogodine ova manifestacija trajati i više dana'.

Kako je sve skupa izgledalo, pogledajte u bogatoj fotogaleriji.


Vaša reakcija na temu