Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: @foto.coa FOTOGALERIJA  Adrian Petričević osvojio tri pehara na međunarodnom drift natjecanju

FOTOGALERIJA Adrian Petričević osvojio tri pehara na međunarodnom drift natjecanju

Proteklog vikenda u Srbiji

Proteklog vikenda u Čačku u Srbiji je održano međunarodno drift natjecanje DOC Day of Champions na kojem su nastupila tri vozača iz Splita. Ispred Gumax Drift teama su nastupili Ivo Znaor i Adrian Petričević te mlada nada dalmatinskog drifta Toma Ostojić koji s 15 godina uspijeva pratiti korak za iskusnim drifterima. 

Među našim vozačima je najuspješniji bio Adrian Petričević koji se kvalificirao kao treći, dok je Ivo Znaor bio četvrti. Na samom natjecanju Adrian Petričević se u polufinalu morao predati bez borbe (osvojio je 4. mjesto) jer je mjenjač na njegovom super moćnom BMW-u otkazao poslušnost. Ivo Znaor je proživljavao dramu cijeli vikend, njegov tim je u noći sa subote na nedjelju zamijenio motor, no on je u nedjelju ponovo eksplodirao. Najiskusniji splitski i hrvatski drifter nije krio svoje razočarenje, ali najavio je kako na iduću utrku dolazi s pravim 'kovanim' trkaćim motorom koji će sigurno biti puno pouzdaniji. O njegovoj vožnji je dovoljno reći da ga prijatelji drifteri zovu 'Tata igre'. 

Najmlađi Toma Ostojić uspješno je pratio korak s iskusnim 'pilotima', ali i njegov BMW je imao problema sa diferencijalom i lamelom pa u kvalifikacijskom dijelu utrke nije uspio ostvariti plasman. Svakako ćemo još čuti za Tomu, sina legendarnog Pjera Ostojića, jednog od najjačih Hrvata - pobjednika na više natjecanja u obaranju ruke. 

Adrian Petričević je sa zadnjih šest utrka donio pehare i pokazao da njegov put u sportskom smislu ide u pravom smjeru i da je u planu izlaz na europsku scenu. Od početka sezone kao racing chief i trkaći inženjer s njim radi još jedna legenda splitskog automobilizma, Martin Mustapić, koji nam je dao i kratku izjavu oko proteklog vikenda.

'Napredovali smo poprilično od početka sezone, organizacijski i vozački. Naš auto se pokazao kao dobar i konkurentan te ćemo za iduću utrku imati jos spremniji automobil sa jos boljim performansima. Adrian je veliki potencijal i drago mi je da dokazuje svima da nije tipični influencer i YouTuber nego vrhunski vozač i vrhunski konstruktor jer auto kojim vozimo je njegovih ruka djelo, uz pomoć glavnog mehaničara Nikole Žunića', rekao je.

Adrian je dobio i još dvije nagrade od organizatora, nagradu za 'Best moment of race' za najatraktivniju vožnju koju je odvezao protiv mađarskog profesionalca koji vozi auto karakteristika za svjetska natjecanje. Također je i dobio nagradu organizatora za poseban doprinos u popularizaciji i promociji drift sporta.

Na natjecanju su jos nastupili natjecatelji iz osam zemalja ispred više od 10 tisuća gledatelja. 

Sljedeći drift event je za tri vikenda na aerodromu Željava te u Splitu na Poljudu 30. lipnja, o čemu ćemo jos pisati jer se predviđa da će to biti najveći event koji je Split dosad imao u autosportu.

Uživajte u galeriji slika.

Vaša reakcija na temu