Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Održan 35. seminar malonogometnih sudaca i kontrolora u Apfel Areni

FOTOGALERIJA Održan 35. seminar malonogometnih sudaca i kontrolora u Apfel Areni

Uoči početka nove malonogometne sezone

Uoči početka nove malonogometne sezone, u Apfel Areni u Makarskoj je održan 35. seminar malonogometnih sudaca i kontrolora Hrvatskog nogometnog saveza.

Seminar je započeo nakon zajedničkog fotografiranja, a kao i dosad, svrha seminara bila je analizirati sezonu 2023./2024. te pripremiti suce i delegate za novu sezonu. Kako bi se suce pripremilo na ispunjavanje zahtjeva koje suđenje ispred njih svakodnevno stavlja, na seminaru se provodilo testiranje sudaca koje je, uz fizičku pripravnost, uključivalo i poznavanje pravila nogometne igre koja su provođena uz pomoć video testova.

Na seminaru su utvrđeni kriteriji za sezonu 2024./2025., a posebnu će pažnju svakako privući suradnja kapetana i sudaca tijekom utakmice, koja za cilj ima smanjenje pritiska na suce. Kapetan će odsad na jedan primjeren, 'fair play' način moći zatražiti obrazloženje za određene sudačke odluke.

Stručni predavači na ovom skupu bili su Ivan Novak, Edi Šunjić, Saša Tomić i Marijan Dobrović, a oni su ujedno i koordinirali čitavim seminarom.

Vaša reakcija na temu