Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com GLAVINA: Za više od 200 programa lokalnog sporta i 'Hrvatska pliva' gotovo četiri milijuna eura

GLAVINA: Za više od 200 programa lokalnog sporta i 'Hrvatska pliva' gotovo četiri milijuna eura

'Ovo su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta'

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini kojom se dodjeljuje 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača 'Hrvatska pliva' u 2024. godini kojom je za 32 programa dodijeljeno 484.486,34 eura.

'Svake godine radimo novi iskorak u potpori programima lokalnog sporta, pa smo i ove godine osigurali dosad najveći iznos sredstava te ćemo s gotovo 4 milijuna eura sufinancirati rekordna 192 programa lokalnog te 32 programa obuke neplivača. 

Ovim programima osiguravamo uvjete te potičemo na bavljenje tjelesnom aktivnošću naše građane, a posebno djecu i mlade. Od 2016. godine sufinancirali smo gotovo 1000 projekata koje provode udruge u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta te više od 140 za provođenje programa 'Hrvatska pliva', koje smo financirali s 1,8 milijuna eura. Kroz sve te aktivnosti uključili smo u sport oko 430.000 naših građana, od čega 340.000 djece i mladih, a naučilo je plivati više od 35.000 polaznika programa.

Ovo su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta s naglaskom na djecu i mlade te ćemo s takvom podrškom nastaviti i dalje', izjavio je ministar Glavina.
 
Cilj ovih programa je provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

Vaša reakcija na temu