Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: FC SB Ivan Mamut prešao u FCSB

Ivan Mamut prešao u FCSB

S novim klubom sklopio suradnju na dvije sezone uz mogućnost produženja za dodatne tri godine

Hrvatski napadač Ivan Mamut postao je novi član FCSB-a odnosno nekadašnje Steaue, piše Nacional. Ovaj 24-godišnjak je zajedno s Andrejom Burlacom otišao iz Universitatea Craiove u glavni grad Rumunjske, a suprotnom smjeru je poslan Ionut Vina te 100.000 eura odštete. Mamut je s novim klubom sklopio suradnju na dvije sezone uz mogućnost produženja za dodatne tri godine.

- Drago mi je što sam došao u ovaj veliki klub koji se uvijek bori za titule. Nadam se da ću doprinijeti ispunjenju klupskih ciljeva i da ću postići što je više moguće pogodaka. Dat ću sve od sebe kako bih dokazao da mogu ponuditi i bolja izdanja od dosadašnjih. Na svakom treningu i utakmici ću raditi s tim ciljem - izjavio je Mamut za službene stranice FCSB-a.

Mamut je član Universitatee bio od studenog prošle godine te je u proteklom periodu upisao 26 nastupa u kojima je zabio po tri gola i asistencije. Prethodno je u Hrvatskoj igrao za Inter-Zaprešić gdje je u četiri godine zabilježio 79 nastupa u kojima je postigao 15 golova i šest asistencija. Div iz predgrađa ga je jednu sezonu slao i na posudbu u Sesvete. Prve nogometne korake napravio je pak u Hajduku, a kao posuđeni igrač nastupao je i za Primorac 1929 te Hrvace. Za hrvatsku U19 reprezentaciju je u tri prijateljska sraza postigao četiri pogotka.

FCSB je loše otvorio novu sezonu obzirom da je već u 2. kolu kvalifikacija Konferencijske lige nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca eliminiran od kazahstanskog Šahtjor Karagandija. Riječ je o klubu koji je kroz povijest u 26 navrata bio prvak Rumunjske.

Vaša reakcija na temu