Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JAPANSKI 'PUT MAČA' STIGAO U SPLIT Kendo Spalato upisuje nove članove

JAPANSKI 'PUT MAČA' STIGAO U SPLIT Kendo Spalato upisuje nove članove

Osim tijela i motoričkih vještina razvija i jača duh, disciplinu, samopouzdanje i poštovanje

Zamislite da možete poboljšati svoju koordinaciju, koncentraciju i općenito fizičko i psihičko stanje dok trenirate zanimljiv i zabavan sport. Upoznajte Kendo - tradicionalnu japansku borilačku vještinu koja je u novije vrijeme zauzela jaku sportsku crtu i osvojila ljude svih dobnih skupina čak izvan granica Japana. Tajna leži u sljedećim zanimljivim karakteristikama.

Dolazeći od riječi 'ken' - u prijevodu mač i 'do' - prijevodu put označava put mača što je i glavno obilježje povijesti zemlje iz koje dolazi - Japana. Koristeći bambusov mač na svakom treningu krećete u pobjedu za svojim boljim ja jer cilj treniranja Kenda nije pripremanje za borbu ili samoobranu kako na prvu može djelovati. Kendo je sport koji ima jasna i precizna pravila ponašanja u dvorani počevši od samih pozdrava na početku i na kraju treninga i upravo zato nije važno samo učenje tehnike već postizanje samodiscipline, posvećenosti i fokusiranosti.

Kendo je japanska borilačka vještina koja osim tijela i motoričkih vještina razvija i jača duh, disciplinu, samopouzdanje i poštovanje. To ga čini idealnim sportom za najmlađe i stjecanje pozitivnih životnih navika, ali i za starije koji žele isprobati nešto novo.

Treniranjem Kenda poboljšavate: 

- Koncentraciju 

- Fokus 

- Samopouzdanje 

- Disciplinu 

- Fizičko stanje 

- Karakter 

- Koordinaciju

U ovom sportu snaga i težina nisu bitne jer se sve svodi oko postizanja čiste i lijepe tehnike. To omogućava da u Kendo treninzima mogu istovremeno uživati muškarci, žene i djeca te nitko nije premlad, prestar, premal ili prevelik. Sve što vam treba je predanost, želja i duh. Svrha Kenda je stalna težnja prema poboljšanju i napretku sebe samoga. Učenje kako cijeniti ljudsko poštenje i čast, druženje s drugim ljudima otvorenog srca i s iskrenošću glavne su odlike Kendo filozofije.

Zbog preuređenja dvorane na Splitu 3, treninzi se trenutno odvijaju u dvorani Transforma na Spinutu u sljedećim terminima:

Utorak i četvrtak - od 20.00 do 21.00 sati

Subotom - od 9.00 do 10.30 sati ujutro

Pridružite se predanom timu Kendo kluba Spalato i pritom sklopite nova prijateljstva, zabavite se i naučite nešto novo. Sve informacije možete dobiti pozivom na broj 091 250 4600 ili 091 394 2760.


Vaša reakcija na temu