Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUDO Solinjanka Ana Viktorija Puljiz srebrna u Portugalu

JUDO Solinjanka Ana Viktorija Puljiz srebrna u Portugalu

U finalu je izgubila od olimpijske pobjednice

Ako je suditi po otvaranju judaške sezone na Grand Prixu Portugal, novi olimpijski ciklus do Pariza 2024. mogao bi biti vrlo uspješan za hrvatski judo. Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) došla je sve do finala, gdje ju je svladala olimpijska pobjednica Distria Krasniqi iz Kosova.

Nakon priprema u Španjolskoj i Slovačkoj sedam hrvatskih judašica i jedan judaš zaputili su se na otvaranje sezone u Portugal. S pogledom na Lisabon, u Almadi, prva na tatami je izašla Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), sa željom da nastavi s dobrim nastupima nakon bronce na Grand Prixu Zagreb. Mlada Solinjanka je pokazala i puno više, a TV komentatori Međunarodne judo federacije (IJF) jasno su ustvrdili kako ćemo Puljiz gledati često u završnicama najvećih natjecanja i kako se radi o velikom talentu. 

Potvrdila je ona to pobjedama protiv Korejanke Hwang (ippon) te u četvrtfinalu vrativši se ipponom nakon wazarija zaostatka protiv Belgijanke Ryheul. U polufinalu nije bila impresionirana nego je protiv Lopez Sheriff wazarijem 'izjednačila' nakon brzog bacanja Španjolke, a zatim sve do kraja borbe bila puno aktivnija i raspoloženija. U 'golden scoreu' je Puljiz iskoristila drugu priliku za bacanje i plasirala se u svoje prvo finale na IJF World Touru.

Tamo ju je čekala Distria Krasniqi, aktualna olimpijska pobjednica iz Tokija, iz kategorije do 48 kilograma, koja je dugo bila i kategorija hrvatske predstavnice. Kosovarka je dominantno došla do finala, a u zadnjoj borbi pokazala više iskustva i nastupa u finalima te je Puljiz došla do vrijednog srebra, kao pravog podstreka za nastavak natjecateljske godine.

U subotu nastupaju Katarina Krišto (do 63 kg), Iva Oberan (do 63 kg), Anđela Violić (do 70 kg) i Lara Cvjetko (do 70 kg). U nedjelju Hrvatsku predstavljaju Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).


Judo - više od sporta

U humanitarnoj akciji "VRATIMO OSMIJEH - JUDO VIŠE OD SPORTA", koju je Hrvatski judo savez organizirao u samo sedam dana tijekom božićnih blagdana za domove za nezbrinutu djecu u Lipiku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, ukupno je sakupljeno 110.700,00 kn u novcu, 643,40 kn u donacijama društvenih igara AMD prometa d.o.o, a Talentshow d.o.o. je donirao društvene igre direktno domu Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu.

Kupljeno je senzorna penjalicu Domu za djecu Lipik u iznosu od 55.801,88 kn, te je 44.852,44 kn uplaćeno Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima. Domu Kuća sretnih ciglica omogućili su sportsku opremu u iznosu od 1.512,20 kn i potrebne kišobrane i kabanice u iznosu od 8.400,00 kn.

U akciji su se najviše iskazali JK Vinkovci, koji su održali treninge za 13 štićenika doma Sv. Ana te JK Samuraj, koji je prikupio sredstva prodajom knjiga na Adventu u Đakovu. Veliku aktivnost napravili su Barbara Matić i trgovački centar Joker, koji su humanitarnim buvljakom prikupljali novac za humanitarnu akciju i razglasili vijest o akciji u Splitu i okolici.

Vaša reakcija na temu