Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Labudov jedriličar Josip Tafra viceprvak na Svjetskom prvenstvu ILCA 4

Labudov jedriličar Josip Tafra viceprvak na Svjetskom prvenstvu ILCA 4

Nastupilo je 277 jedriličara

Josip Tafra, jedriličar splitskog kluba Labud, prošlog je tjedna, osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu za klasu ILCA 4 u Portugalu. Na prvenstvu je nastupilo 277 jedriličara iz 46 zemalja. Ovo je bila kruna njegova jedrenja u ILCA 4 klasi jer sada ovaj sedamnaestogodišnjak  prelazi u višu, ILCA 6 klasu.

Nakon dva dana puta Josip se jučer vratio u svoj matični klub gdje mu je pripremljen svečani doček.

Mada je većina van zemlje na regatama europskog i svjetskog karaktera svi koji su mogli dočekali su svog kolegu i prijatelja kako bi zajedno podijelili njegov izvanredan uspjeh.

Posebnu čestitku u ime uprave izrazio mu je predsjednik Žarko Dešković i najstariji, još uvijek aktivan jedriličar, osamdesetpetogodišnji Branko Širola.

Mlađim kolegama kao i polaznicima labudove škole jedrenja koji su prije odlaska na trening  dočekali Josipa, njegov rad i trud smjernica su kako do uspjeha.

'Uzbuđen, više nego na jedriličarskom polju, Josip se zahvalio svom treneru Vedranu Mandiću, kondicijskom treneru Goranu Orlovu, sportskom direktoru Emilu Tomaševiću i posebno predsjedniku kluba Žarku Deškoviću koji daje sve od sebe kako bi mladi jedriličari imali što bolje uvjete za rad i napredak. Naravno zahvale idu i Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskom Olimpijskom Odboru koji su također financijska potpora mladim i perspektivnim jedriličarima', poručuju iz JK Labud.

Vaša reakcija na temu