Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA PRVAKA U OMIŠU: Želimo među 16 najboljih ekipa Europe!

LIGA PRVAKA U OMIŠU: Želimo među 16 najboljih ekipa Europe!

'Grupa je dosta izazovna'

Drugu godinu zaredom malonogometaši Olmissuma igrat će u Ligi prvaka. Od 26. do 31. listopada aktualni prvaci Hrvatske u Omišu će odmjeriti snage s armenskim Futsal Leom, srpskim Fonom i austrijskim Diamantom iz Linza. Plasman u iduću fazu izborit će samo prvoplasirana ekipa, a prvi susret Olmissum će igrati u srijedu (20 sati) protiv Fona.
- Grupa je dosta izazovna. Morat ćemo ići korak po korak. Svoje planove ne skrivamo, domaćini smo. Prošle sezone smo iskusili kako je biti među 16 najboljih klubova u Europi. Želimo to opet ponoviti. Mislim da favorita nema. Vrlo je važna naša utakmica s Fonom. Moramo biti maksimalno pripremljeni - rekao je trener Olmissuma Duje Maretić, a njegovo mišljenje dijeli i Stjepan Perišić.

- Naporno treniramo više od dva mjeseca. Spremni smo psihički i fizički. Svaki naš trening je priprema za velike stvari, za velike utakmice. Ovakve dvoboje željno iščekujemo. Zadnje tri godine smo odigrali dosta velikih utakmica. Znamo koliku težinu nosi Liga prvaka. Veselimo se što možemo igrati opet pred svojim navijačima. Naš primarni cilj je plasman među 16 najboljih.

S velikim ambicijama u Omiš je stigao i srpski Fon.

- Došli smo s velikim ambicijama. To ne krijemo. Znamo da je ekipa Olmissuma izuzetno nezgodna. Pokušat ćemo napraviti sve što možemo. UIog je velik, plasman u 16 najboljih ekipa u Ligi prvaka. Olmissum je dobra ekipa, dobro su vođeni. Mislim da u toj utakmici nema favorita. Imamo šest srpskih reprezentativaca. Na okupu smo dugo godina - rekao je trener Fona Miloš Alilović.

Važan adut srpske momčadi će biti Andrija Stanković.

- Olmissum je lani igrao Ligu prvaka. Prvaci su. Za ostale dvije momčadi nemamo informacija, ali važnu ulogu će imati psihološka priprema. Svi želimo pune tribine. Zbog toga igramo ovaj sport.

Diamant iz Linza prepun je igrača s ovih prostora. Trener Elvir Omeragić smatra da su oni svoj cilj već ostvarili, ali...

-  Naš glavni cilj je bio proći preliminarnu grupu. Znamo da nas čekaju teški protivnici. Iz Hrvatske sam, iz Pule. Dobro poznajem hrvatski futsal i Olmissum. Došli smo dati 100%, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. U Austriji futsal je aktivan zadnjih pet-šest godina. Domaći igrači nisu toliko zainteresirani. U ligi je 80% igrača s naših prostora - rekao je Omeragić.

Dobar nastup austrijske momčadi priželjkuje i Edwin Škrgić.

- Znamo da možemo svakome napraviti problem. Došli smo kao autsajder. Želim svima sreću i da se nitko ne ozlijedi.


Raspored:

Srijeda 

Futsal Leo - Diamant Linz 15.00

Olmissum - Fon 20.00


Četvrtak 

Fon - Futsal Leo 15.00

Olmissum - Diamant Linz 20.00


Subota 

Diamant Linz - Fon 15.00

Olmissum - Futsal Leo 20.00

Vaša reakcija na temu