Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić & Bogdan Klarić Marjanski đir/Splitski triatlon: Sportski spektakl u srcu Splita

Marjanski đir/Splitski triatlon: Sportski spektakl u srcu Splita

26. izdanje donosi otvoreno prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu

U nedjelju, 22. rujna Split će ponovno postati centar sportskih uzbuđenja s  održavanjem 26. izdanja Marjanskog đira, jednog od najprestižnijih triatlonskih natjecanja u  Hrvatskoj. Ove godine, Marjanski đir je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske u olimpijskom  triatlonu, što dodatno podiže razinu natjecanja i privlači najbolje sportaše iz zemlje i  inozemstva.

Natjecanje će obuhvatiti tri discipline: plivanje ispred Zapadne obale, biciklizam kroz  prekrasne staze Marjana te trčanje kroz povijesnu jezgru Splita, s ciljem na Peristilu unutar  Dioklecijanove palače. 

Uz olimpijski triatlon, na programu su i super sprint triatlon te dječja  utrka 'Splitska milja', koja tradicionalno okuplja najmlađe natjecatelje.
Marjanski đir ima međunarodni karakter, a ove godine očekuje se sudjelovanje do 200  natjecatelja iz Hrvatske i okolice. Ovaj događaj privlači ne samo natjecatelje, već i brojne  gledatelje te turiste, što doprinosi promociji Splita kao sportsko-turističke destinacije.

Program Marjanskog đira traje dva dana, tijekom kojih će sudionici imati priliku sudjelovati  u različitim aktivnostima, uključujući upoznavanje staza, večeru dobrodošlice te briefing  prije utrke. Organizatori su pripremili bogat program kako bi osigurali da svaki sudionik  doživi nezaboravno iskustvo, a manifestacija uživa potporu gradskih vlasti, MUP-a,  Turističke zajednice i Lučke uprave.

Marjanski đir predstavlja više od samog sportskog natjecanja; to je događaj koji povezuje  zajednicu, promovira zdrav život i pruža priliku za druženje u jedinstvenom ambijentu Splita.

Program događaja:

21. rujna 2024.

12.00 Upoznavanje sa stazom plivanja
14.00 Upoznavanje s biciklističkom stazom
16.00 Upoznavanje sa stazom trčanja u pratnji stručnog vodiča
18.00 Prijave i podizanje startnih paketa
21.00 Večera dobrodošlice

22. rujna 2024.

07.00 Otvaranje programa
08.00 Start Supersprint triatlona
10.30 Start Olimpijskog triatlona
11.00 Start Splitske milje
14.00 Fešta na Matejušci i dodjela medalja i nagrada

Vaša reakcija na temu