Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA ZVONČACU MISLE OZBILJNO Jadran predstavio dva velika pojačanja

NA ZVONČACU MISLE OZBILJNO Jadran predstavio dva velika pojačanja

Obojica su potpisali jednogodišnje ugovore

Luka Bukić i Konstantin Harkov novi su igrači splitskog Jadrana. U trofejnoj sali Sportskog društva Jadran Bukić i Harkov potpisali su jednogodišnje ugovore u društvu s predsjednikom Vaterpolskog kluba Jadran Albertom Pavlovićem.
- S Bukićem i Harkovom dobili smo vrhunske igrače na lijevoj i desnoj strani. U novoj sezoni za nas će igrati i Marino Čagalj, vratio se vratar Mate Anić, a već ranije smo objavili dolazak centra Nikše Dobuda i imamo u idućoj sezoni ozbiljne planove u svim natjecanjima u kojima ćemo nastupiti - kazao je Jadranov predsjednik Pavlović.
Harkov i Bukić zamijenili su tako kapicu zagrebačke Mladosti ovom Jadranovom, a u Split su došli potpisati ugovor na putu prema pripremama reprezentacije u Šibeniku. Ruski vaterpolist Harkov u procesu je dobivanja hrvatskog državljanstva, no pravo nastupa za Hrvatsku imat će tek dogodine, dok je Bukić već sada jedan od stožernih igrača izbornika Ivice Tucka čiji je pomoćnik u reprezentaciji baš Jadranov trener Mile Smodlaka.
- Da, poznajem svog klupskog trenera jako dobro. Kad sam čuo da Jadran slaže ozbiljnu momčad za najveće stvari nisam puno dvojio. Brzo sam se dogovorio s ljudima iz kluba - kazao je Bukić, dok je predsjednik Pavlović pokazao pehar Lige prvaka osvojene u Trstu, kada je kapicu Jadrana nosio i Lukin otac Perica Bukić.
A što je on kazao na sinovljev dolazak na Zvončac?
- Ništa posebno, to je moja odluka. A i on je tu eto igrao - kazao je Luka.
Harkov je rođen u Moskvi, a dolaskom u Jadran ostvarila mu se i velika životna želja.
- Nikad do sad nisam živio u gradu na moru, to sam uvijek želio. Obožavam Split, dosta sam ga već razgledao i radujem se vremenu koje je ispred mene. Radujem se i skorom nastupu za Hrvatsku, moj je sportski cilj igrati na najvećim natjecanjima za najveće rezultate - kazao je Harkov.

Vaša reakcija na temu