Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press NAPORAN RAD I TRUD SE ISPLATIO Kaštelanka Katarina Krišto plasirala se na Olimpijske igre u Parizu!

NAPORAN RAD I TRUD SE ISPLATIO Kaštelanka Katarina Krišto plasirala se na Olimpijske igre u Parizu!

Jedna od najmlađih judo olimpijki iz Hrvatske

Katarina Krišto, članica judo kluba Dalmacijacement iz Kaštel Sućurca sa samo 22 godine uspjela se plasirati na Olimpijske igre Pariz 2024.

Krišto je jedna od najmlađih judo olimpijki iz Hrvatske.

Njezin put nije bio nimalo lagan. Na samom početku kvalifikacija prije 2 godina, kada je još bila juniorka Katarina je imala operaciju koljena. Već 2 mjeseca kasnije osvojila je 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniore, gdje je nažalost u polufinalu zadobila ozljedu lakta. Oporavak je trajao više od 4 mjeseca. Nakon rehabilitacije na početku 2023. godine započinje svoj nevjerojatni niz.

Tada osvaja svoju prvu seniorsku medalju 3. mjesto na Svjetskom kupu u Sofiji. Nakon toga na Grand Slamu u Antalya (Turska) osvaja 7. mjesto, što je bio njen prvi zapaženiji plasmana na natjecanju svjetskog kalibra.

Samo dva mjeseca poslije osvaja zlatnu medalju na Grand Prix u Dushanbe (Tajikistan). Katarinino 1. mjesto je ujedno njena prva medalja na Grand Prix.

Početkom 2024. u veljači osvaja 2. mjesto na Grand Slamu u Parizu, najjačem turniru na svijetu. Zatim slijedi 3. mjesto na Grand Slamu Antalya (Turska). U Zagrebu na Europskom prvenstvu je bila jako blizu medalje, te osvaja 5. mjesto. Sezonu završava 1. mjestom na Grand Slamu u Astani u Kazahstanu.

Ni jednoj natjecateljici iz njezine kategorije nije pošlo za rukom da u 2024. godini osvoji tri medalje na Grand Slamu turnirima kao Katarini. Kvalifikacije završava sa 3673 boda i 12. mjestom na Olimpijskoj rang listi.


Najzaslužniji za njezine rezultate je trener Josip Barić koji sa njom sustavno radi više od 10 godina.

'Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Kaštela i Cemex Hrvatska koji su nam pomagali u realizaciji priprema i turnira, kao i u opremanju naše judo dvorane kako bi imali adekvatne uvjete za rad.

Sada slijedi period priprema za OI Pariz 2024. koje provodimo trenirajući u našoj dvorani, te na trening kampovima u Hrvatskoj, BiH, Španjolskoj i Sloveniji', poručili su iz JK Dalmacijacementa.

Vaša reakcija na temu