PAIŠKA REGATA Jedrilice kreću sa Sustipana prema Starom Gradu

PAIŠKA REGATA Jedrilice kreću sa Sustipana prema Starom Gradu

Start je 14. svibnja u 10 sati

Startnu liniju ispred Sustipana, 14. svibnja u 10 sati, ispunit će jedriličarske posade Paiške regate. Regata će se jedrili na ruti Split–Stari Grad (Hvar), a drugi plov je predviđen za nedjelju 16. svibnja, sa startom u zaljevu ispred Starog Grada na ruti prema cilju u Splitu. Subota je rezervirana za regatu u zaljevu na kojoj će svoje snage odmjeriti najuigranije posade. 

- Protekla, COVID pandemijom obilježena godina, 76 godina staroj Viškoj regati promijenila je kurs, i kao Pa(V)iška regata, usmjerila je jedriličare prema Starom Gradu. Gostoljubivost domaćina gradonačelnika Antonia Škarpe i mještana Starog Grada, nadopunjena užitkom sudjelovanja u  posebnoj regati koja se u subotu održala u Starogradskom zaljevu, oduševila je sudionike, te su po završetku regate uslijedili mailovi, pozivi i poruke jedriličara s izražavanjem želje da se regata opet održi na novoj lokaciji. Uprava JK Labud odlučuje kako će se Viška regata nastaviti jedriti u listopadskom terminu prema Visu, ali i kako će na početku sezone u svibnju trajno organizirati Paišku regatu - poručuju organizatori. 

Direktor Paiške regate Damir Skelin bio je direktor marketinga najveće hrvatske regate Mrduje u periodu od 2001. do 2012. kada je Mrduja znala dosezati i preko 320 prijavljenih jedrilica, dok posljednjih 10 godina vodi promociju Viške regate.

- U ovim izazovnim pandemijskim vremenima, kako bi se ovakva regata unatoč iskazanoj želji jedriličara razvila u zanimljiv sportski, društveni i turistički događaj, potreban je i izniman tim koji čine najiskusniji 'Labudaši', od sudaca do operative na moru i strateške organizacije. Ovog zahtjevnog zadatka prihvatili su se: hrvatski olimpijac i košarkaški reprezentativac Željko Jerkov koji je vodi komunikaciju prema institucijama partnerima regate, Leo Lemešić proslavljeni jedriličar poznat po putovanju oko svijet koji se prihvatio organizacije subotnje regate u zaljevu, Alen Kustić eminentni Hrvatski jedriličarski sudac, višestruki prvak Hrvatske u klasi Laser-radial Dominik Perković koji  je na čelu organizacije regate na moru, priznati hrvatski konzultant i organizacijski trener Hrvoje Kenfelj i kapetan Toni Mlikota, višegodišnji direktor čuvene Viške regate. Raduje i činjenica kako je Raiffeisen leasing prepoznao potencijal ovog projekta i prihvatio pokroviteljstvo nad regatom - kazao je Skelin.

Dodao je kako su domaćini, gradonačelnik Antonio Škarpa i direktor TZ Jakša Damjanić svjesni činjenice kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, objeručke prihvatili ideju o Paiškoj regati, i maksimalno se angažirali kako bi jedriličarima pružili priliku da i u predsezoni uživaju u svemu što otok nudi, a na radost vlasnika turističkih i ugostiteljskih objekata u Starom Gradu, te mještana. Važno je, napominje, istaknuti i susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu JK Labud u organizaciji regata.

- Svjesni neuobičajenih okolnosti u kojima živimo, ovogodišnje izdanje Paiške regate bit će potpuno usklađeno s epidemiološkim mjerama, te neće biti okupljanja ni u Splitu, ni u Starom Gradu, pa tako otpadaju standardni sastanak kormilara, dodjela pokala i prateća fešta, te zabavni program za jedriličare u Starom Gradu. No, bit će prilike i za to u godinama koje su pred nama. Prijave se vrše isključivo online na webu jedriličarskog kluba Labud zaključno sa srijedom 12.svibnja do 12 sati - zaključuju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(96945, "");
Pregledaj komentare
29