Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Planina s tisuću lica u subotu je domaćin pojedinačnom i ekipnom PH u kratkom trailu

Planina s tisuću lica u subotu je domaćin pojedinačnom i ekipnom PH u kratkom trailu

Zadarski pečat

U subotu 18. ožujka u Drnišu će se, u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra i suorganizaciji Planinarskog društva Promina, održati Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu (23 i 39 km) uz rekordan broj sudionika, kako klubova (17) tako i pojedinaca (81). Ovo je prvenstvo dio velikog trkačkog spektakla, devetog izdanja ProminaTraila koji uključuje i utrke na 56 km i 11 km. 

Staza Mali točak s 39 kilometara i 2120 metara akumulirane visine po mjeri je svima koji još nisu spremni za ultra trčanje, ali jesu za duži boravak na teškoj stazi uz spektakularne vidike s ove stare planine s tisuću lica. 

Staza Špilja Liluša sa svojih 23 kilometra i 1100 metara akumulirane visine je izvrstan uvod u trail trčanje. Svojom dužinom sigurno neće ostaviti ravnodušnim one koji ju pretrče u cijelosti.

Ove dvije staze od 2023. godine dio su jedinstvene i nove Hrvatske trail lige u kojoj se ProminaTrail održava kao drugo kolo. 

'Odlučili smo sudjelovati i podržati projekt Hrvatskog atletskog saveza da se oformi Hrvatska trail liga i pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu. Bit će nam zadovoljstvo ugostiti najbolje trail trkače Hrvatske te im otkriti i ponuditi dio staza kojima Promina obiluje. Nakon dugo vremena opet smo u organizaciji nacionalnog prvenstva u našem malom gradiću. U domaćinstvo smo ušli u suradnji s Atletskim klubom Alojzije Stepinac iz Zadra. Na stazama Promine će se odabirati i budući predstavnici Hrvatske odnosno reprezentativci Hrvatske u trailu na kratke staze', izjavio je Božo Strunje, direktor utrke.

Start utrke na 39 km je u 8, a one na 23 km u 10 sati. 'Natjecatelje očekuje lijepo vrijeme, baš onakvo kakvo je u pjesmi Vakula reko…', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu