Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLANINSKA UTRKA: U subotu više od 50 trkača kreće iz Starigrada u osvajanje Velikog Rujna

PLANINSKA UTRKA: U subotu više od 50 trkača kreće iz Starigrada u osvajanje Velikog Rujna

Staza je duga 13,6 kilometra

U subotu 13. kolovoza s početkom u 8.30 sati u organizaciji Hrvatskog atletskog kluba Sveti Ante Poličnik i Atletskog saveza Zadarske županije održat će se 21. Međunarodna planinska utrka Starigrad - Veliko Rujno 2022.

Riječ je o jednoj od najzahtjevnijih utrka na stazi dugoj 13,6 kilometra sa startom u Starigradu kod spomenika Stjepanu Radiću (0 metara nadmorske visine) i ciljem kod crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu (920 metara nadmorske visine).

Očekuje se nastup više od 50 atletičara koji će biti raspoređeni u 12 kategorija (5 u ženskoj i 7 u muškoj konkurenciji).

'Posebnost utrke je činjenica da je jedina u Europi posvećena Velikoj Gospi, Majci Božjoj', rekao je predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović te se posebno pohvalio podatkom da je u dva desetljeća postojana ova izazova utrka imala više od 2000 sudionika. 

Direktor utrke je general Ljubo Ćesić Rojs, a njezin pokrovitelj predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović

'Vjerujem kako će održavanje jedne od najstarijih planinskih utrka nastaviti poticati zanimanje za tjelesne i sportske aktivnosti te pridonositi, ne samo popularizaciji planinskog trčanja, već i hrvatskoj turističkoj prepoznatljivosti i promociji velebitskog kraja kao poželjnog odredišta', istaknuo je predsjednik Milanović.

Vaša reakcija na temu