Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Mediamodifier from Pixabay POTPISAO DEKRET Zelenski zabranio ulazak u zemlju legendarnom ukrajinskom nogometašu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

POTPISAO DEKRET Zelenski zabranio ulazak u zemlju legendarnom ukrajinskom nogometašu

Zbog suradnje s okuptorima

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (44) potpisao je dekret za sankcije za više od 100 ljudi iz javnog života. U pitanju su osobe koje su odbile osuditi rusku agresiju na Ukrajinu i koje će zbog toga snositi posljedice. Među njima je i Anatolij Timoščuk, rekorder po broju nastupa za ukrajinsku reprezentaciju, piše Index.

Timoščuka je još u ožujku ukrajinski nogometni savez izbrisao iz registra igrača ukrajinske reprezentacije uz napomenu da to radi zbog suradnje s okupatorima. On je nakon napada Rusije na Ukrajinu ostao u Rusiji raditi kao trener u Zenitu iz Sankt-Peterburga te je zbog toga u domovini ostao i bez trenerske licence.

Ne smije u Ukrajinu deset godina

Dekretom koji je potpisao ukrajinski predsjednik Timoščuk ne smije ući u Ukrajinu deset godina. Osim toga, zamrznuta mu je sva imovina i nikad se više neće smjeti baviti nogometom u zemlji čiji je rekorder po broju nastupa sa 144 odigrane utakmice.

U bogatoj igračkoj karijeri Timoščuk je nastupao za Šahtar, Zenit, Bayern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bayernu, s kojim je osvojio Ligu prvaka i tri naslova Bundeslige. Sa Zenitom je dva puta bio prvak Rusije, a sa Šahtarom tri puta prvak Ukrajine. Svoje je prijašnje nogometne uspjehe s Bayernom i Zenitom slavio ogrnut ukrajinskom zastavom...

Vaša reakcija na temu