Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Predsjednik Jakobušić je u klub unio strašnu pozitivnu energiju, a moje iskustvo bi pomoglo u stvaranju moćnog Hajduka'

PREDSTAVLJAMO KANDIDATE ZA NADZORNI ODBOR HAJDUKA: 'Predsjednik Jakobušić je u klub unio strašnu pozitivnu energiju, a moje iskustvo bi pomoglo u stvaranju moćnog Hajduka'

'Hajduk je uvijek u mojim razmišljanjima, nakon obitelji druga najvažnija stvar u životu'

Damir Dominiković rođen je u Metkoviću. Ima 43 godine, no posao ga je odveo u Zagreb gdje je i danas. Radi kao direktor prodaje Henkel Adrije, a dugi niza godina poslovno je povezan s Hajdukom. Sada je kandidat za Nadzorni odbor.

- Od 2005. godine radim u FMCG industriji, od čega sam više od 15 godina na upravljačkim pozicijama. Diplomirao sam na Fakultetu prometnih znanosti te nakon toga završio Poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Zahvaljujući kompaniji u kojoj radim završio sam i jednu internacionalnu školu 'Thunderbird school of global management'. Nakon studija karijeru sam odmah započeo u prodaji kompanije Henkel Croatia. Prošao sam sve stepenice. Imam iskustvo rada u Hrvatskoj i regiji. Prije tri godine imenovan sam za direktora prodaje Henkel Hrvatska - rekao nam je Dominiković, a zatim dodao:

- Hajduk je uvijek u mojim razmišljanjima, nakon obitelji druga najvažnija stvar u životu. Od prvog dana pratim sustav upravljanja u Hajduku. Kada sam vidio da se sustav upravljanja promijenio i kada sam stekao uvjete sudjelovanja na natječaju tu sam na dispoziciji. S obzirom da smo sponzori kluba zadnjih deset godina aktivno pratim stanje u klubu, a svoje iskustvo pokušat ću iskoristiti da pomognem Hajduku.

Kako bi Hajduk profitirao vašim angažmanom u Nadzornom odboru?

- Vidim svoju ulogu u praćenju i nadziranju komercijalnih poslova. Moje dosadašnje iskustvo bi sigurno moglo pomoći cilju kojem svi težimo, to je stvaranje jakog Hajduka. Dobar kandidat za Nadzorni odbor Hajduka treba imati dobar ugled u društvu, odgovarajuće stručne kvalifikacije koje ja imam i iskustvo za nadziranje i vođenje poslova, što je u mom slučaju globalno i internacionalno. 

Je li brzo pala odluka o kandidaturi?

- Da, nisam uopće razmišljao. Znao sam kada sam ušao u Hajdučku zajednicu da je moj cilj ulazak u Nadzorni odbor.

Kako je reagirala vaša obitelj?

- Obitelj je stala iza moje odluke. Moja supruga zna da sam na većini Hajdukovih gostujućih utakmica. To je bio prirodni put da i ja uđem u klub. Moj otac Jure je bio presretan kada je čuo za prijavu.

Jeste li rodbinski povezani s bivšim rukometašem Davorom Dominikovićem?

- Daljnji smo rođaci. Jednom smo razgovarali jesmo li rodbinski povezani. Došli smo do zaključka da nismo bliži rod.

Koliko ste upoznati s trenutnom situacijom u Hajduku?

- Trenutni rad uprave vidim kao jako dobar. Pozitivna atmosfera oko kluba se osjeti na svakom koraku. Napokon smo nakon dugo godina napravili rezultat. Bili smo u igri za naslov prvaka do zadnja tri kola, osvojili smo kup i nažalost nedavno izgubili superkup na penale. U sportskom dijelu, napokon dobar put. Prodaja i marketing, zadnjih godinu dana, to najbolje zna članica uprave, ali svakodnevno rapidno rastemo. Prihodi od raznih akcija, bilježe se rekordne prodaje. Kao plod svega je rad Odjela za članstvo. Imamo preko 75.000 članova. Moja je procjena da bi godinu mogli završiti blizu 100.000 članova.

Znači, zadovoljni ste trenutnim smjerom?

- Gospodin Jakobušić je napravio dobre temelje. Hajduk je postavio na noge s tendencijom daljnjeg rasta. Prije nekoliko dana smo imali sastanak Hajdučke zajednice, vidi se da smo na dobrom putu. Predsjednik Jakobušić je u klub unio strašno pozitivnu energiju. Imam dosta kolega koji su sponzori kluba. Atmosfera oko Hajduka je s dobrom energijom. Pokrenuti su razni projekti koji su defininirani strategijom. Kao kruna za gospodina Jakobušića je to da je izabrao kvalitetan kadar. Trebat će nam i malo sportske sreće za trofeje koje smo u prošlosti lakoćom osvajali. 

Jeste li redoviti na utakmicama?

- Kao sponzor imam kontingent ulaznica i redovno sam na utakmicama, ali i prije sam dolazio.

Kako gledate na period u Hajdučkoj zajednici. Je li vam to koristilo?

- Ideja Hajdučke zajednice da se iz inkubatora dobiju kandidati za pozicije unutar Hajduka. U godinu dana mog članstva imao sam brojne sastanke sa svim dionicima kluba. Od uprave, kolega iz Našeg Hajduka i dobio sam uvid u funkcioniranje kluba. Naravno, pri izradi strategije mi smo dali svoj pogled. Moj savjet svim budućim kandidatima je da prođu Hajdučku zajednicu. Vjerujem da mi ovih godinu dana u Hajdučkoj zajednici daje prednost u odnosu na prošle nadzornike. 

Ako budete izabrani na osnovi kojih kriterija ćete procjenjivati rad uprave?

- Dolazim iz multinacionalne kompanije. Kod mene je zadnjih 16 godina u Henkelu jednostavno. Imamo kvantitativne i kvalitativne indikatore. Stavio bih naglasak na razinu povjerenja Hajduka i klubova, u gradu Splitu, županiji i regiji. Do zadnjega, a to je povjerenje svih u model upravljanja.

Kako bi se opisali u tri riječi?

- Uporan, samosvjestan i odlučan - zaključio je Dominiković. 

Vaša reakcija na temu