Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RED BULL NEDODIRLJIV Perezu pobjeda u Saudijskoj Arabiji, Verstappen drugi iako je startao s 15. mjesta

RED BULL NEDODIRLJIV Perezu pobjeda u Saudijskoj Arabiji, Verstappen drugi iako je startao s 15. mjesta

Druga trka sezone

Bez previše iznenađenja zaključena je druga trka ovogodišnje sezone Formule 1 u Saudijskoj Arabiji. Red Bull je potvrdio svoju dominaciju i na brzoj i nezgodnoj stazi u Džedi. Sergio Perez je s 'pole positiona' došao do prve pobjede ove sezone, dok je Max Verstappen osvojio drugo mjesto iako je zbog tehničkih problema u kvalifikacijama startao s 15. mjesta. Nije bio to neki veći problem, Red Bull u ovom trenutku ima superioran bolid kojem konkurencija nije ni blizu. 

Fernando Alonso startao je s drugog mjesta, do prvog zavoja je stigao prije Pereza, no sreća je bila kratkog daha. Unatoč prebogatom iskustvu i vrlo solidnom bolidu Aston Martina, Perez se brzo vratio na čelo poretka te suvereno odvozio trku do samog kraja. Alonso je najprije penaliziran zbog krive pozicije na startu, a potom je dobio još deset sekundi jer kazna u boksu nije bila dobro odrađena. Tako je s trećeg mjesta pao na četvrto iza George Russella čiji je Mercedes opet bio bolji od onog Lewisa Hamiltona, sedmerostrukog svjetskog prvaka, koji se morao zadovoljiti petim mjestom. 

Ferrari ove godine igra epizodnu ulogu. Charles Leclerc startao je s 12. mjesta, tri više od Verstappena, ali je na koncu ciljem prošao tek sedmi iza momčadskog kolege Carlosa Sainza. Alpine je dohvatio osmo i deveto mjesto, a posljednji bod osvojio je Kevin Magnussen za Haas. 

Nakon dvije trke u vodstvu je s 44 bodova Max Verstappen ispred Sergia Pereza, i to samo za jedan bod, onaj za najbrži krug u Džedi. Treći je Fernando Alonso, četvrti George Russell. Iduća trka se vozi za dva tjedna u Australiji.

Vaša reakcija na temu