Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nebojša Tejić/Kolektiff Images RUKOMET: PPD Zagrebu 29. naslov pobjednika Kupa Hrvatske

RUKOMET: PPD Zagrebu 29. naslov pobjednika Kupa Hrvatske

Pobijedili su Trogirane

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su Trogir 35:17 u finalu 31. izdanja hrvatskog rukometnog Kupa. Zagrebašima je to 29. put da su osvojili taj trofej, a 20. put za redom. Trogir je prvi put bio u završnom susretu.  

PPD Zagreb 30., a Trogir prvi put u finalu. Zaključna utakmica ove sezone u nas. S obzirom na veliku ulogu Zagrebaša kao favorita, pritiska zapravo nije bilo ni na jednoj strani. Stoga smo se nadali lijepom rukometu. I dobili smo ga.

Na krilima Ivana Čupića PPD je otvorio utakmicu s 2:0. Zagrebova obrana već u startu susreta bila je maksimalno čvrsta i agresivna pa je Trogir trebao punih pet i pol minuta za prvi pogodak. Njihov trener Boris Popović odlučio se praktički od starta za igru sedam na šest. Plinari su iskoristili sedam od osam prvih napada, a jedan pogodak zabio je Aljaž Panjtar na prazna vrata, tako da su rekorderi po broju osvojenih trofeja u Kupu u 11. minuti vodili 8:1.

Nastavio je Zagreb nemilosrdno puniti mrežu Trogirana. Na isteku prve četvrtine bilo je 11:1. Tek nakon što je Slavko Goluža u završnici prvoga dijela povukao na klupu Željka Musu i Jakova Gojuna, sastav iz Trogira malo je uhvatio zraka i do predaha uspio postići ukupno šest pogodaka. Zagreb je s druge strane zabio čak 19 i mirno otišao u svlačionicu.

Zagreb je u nastavak susreta ušao s dosta promijenjenom sedmorkom. Svoje minute dobili su Paolo Kraljević, Davor Ćavar i Adin Faljić, nešto kasnije i Edin Klis. Na rezultatu se to nije osjetilo. Dapače. Razlika je još malo porasla. Tako je nakon deset minuta igre ona bila 16 pogodaka (24:8).

Silan trud uložili su rukometaši Trogira. Ali ozbiljniji otpor nisu mogli pružiti. Razlika u kvaliteti mogla se vidjeti u svakom segmentu. Ipak, oni su svoj cilj ispunili, igrali su finale i sljedeće jeseni idu u kvalifikacije za EHF Europsku ligu. Da im je to netko ponudio prije dvije sezone kada su ušli u Paket24 Premijer ligu, sasvim sigurno to bi objeručke prihvatili.

I trener Trogira Boris Popović promijenio je gotovo sve igrače, tako da je svatko osjetio što znači igrati finale, a posebno protiv kluba kao što je PPD Zagreb. Na kraju je završilo (35:17). Time je Zagreb izjednačio najveću razliku u finalu hrvatskog kupa u povijesti. Plus 18 bilo je u završnom susretu 2011. godine između Zagreba i Poreča (37:19). Sjajan je na vratima pobjednika bio Aljaž Panjtar s 15 obrana. Po 6 pogodaka iz 6 pokušaja dali su Ivan Čupić, koji je ujedno izabran i za MVP-a Festivala rukometa te Paolo Kraljević. Kod Trogira najbolji su bili Antonio Berislav Tokić i Tomislav Radnić s po 4 pogotka.

Vaša reakcija na temu