Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Srbija s dva gola Vlahovića svladala Crnu Goru

Srbija s dva gola Vlahovića svladala Crnu Goru

Provjerite sve rezultate kvalifikacija

Odigrane su utakmice 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u skupinama B, G, E i F.

U skupini B su Nizozemska i Francuska upisali očekivane pobjede. Francuzi su slavili u gostima kod Irske 1:0. Pogodak odluke je zabio Benjamin Pavard u 51. minuti. Nizozemska je u Rotterdamu pobijedila Gibraltar 3:0. Memphis Depay je načeo goste u 23. minuti, a pobjedu je potvrdio Nathaniel Ake u 50. i 82. minuti.

 

U skupini G Srbija je u Podgorici svladala Crnu Goru 2:0 golovima Dušana Vlahovića. Napadač Juventusa je prvi gol zabio u 78. minuti, a pobjedu Srbije je potvrdio golom u sudačkoj nadoknadi- 

 Mađarska je na Puškaš Areni u Budimpešti svladala Bugarsku s 3:0. Sve je bilo riješeno nakon prvog poluvremena kada je domaćin imao prednost od tri pogotka. Strijelci su bili Balint Vecsei u sedmoj,  Dominik Szoboszlai u 26. i Martin Adam u 39. minuti.

 

U skupini E je Češka iznenađujuće odigrala bez pogodaka na gostovanju u Kišinjevu protiv Moldavije. Poljska je golom Karola Swiderskog svladala Albaniju 1:0.

" target=""> 

U skupini F je Švedska u Solni razbila Azerbajdžan 5:0. Emil Forsberg je u 38. minuti načeo goste. U 65. je vlastitu mrežu pogodio Bahlul Mustafazade, a sve je definitivno riješeno golom Viktora Gyoekeresa u 79. minuti za 3:0. U završnici su za Šveđane još pogađali Jesper Karlsson i Anthony ElangaEstonci su dugo vremena prijetili velikim iznenađenjem na gostovanju protiv Austrije u Linzu. Michael Gregoritsch je promašio jedanaesterac u 17. minuti, a kazna je uslijedila osam minuta kasnije, kada je Rauno Sappinen pogodio za vodstvo gostiju. Austrija je ipak stigla do preokreta u drugom poluvremenu. Florian Kanz je u 68. minuti smanjio rezultat, a pobjedu domaćina je osigurao Gregortisch u 88. minuti.

" target=""> 

Vaša reakcija na temu