Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press STARI-NOVI EUROPSKI PRVACI Martin i Valent Sinković osvojili zlatno odličje na Europskom prvenstvu na Bledu

STARI-NOVI EUROPSKI PRVACI Martin i Valent Sinković osvojili zlatno odličje na Europskom prvenstvu na Bledu

Sestre Jurković osvojile četvrto mjesto

Braća Martin i Valent Sinković nastavljaju pisati veslačku povijest. U finalu dvojaca na pariće osvojili su europsko zlato, njihovo sedmo u karijerama. U cilj su ušli s vremenom 6:07.00 ostavivši iza sebe posade Italije (6:08.25) i Nizozemske (6:10.74).

'Ponovno Europski prvaci! Stvarno uzbudljiva utrka. Znali smo da će Talijani biti teški protivnici i to su i pokazali. Dali su sve, zadnjih 500 metara su krenuli, ali ipak smo mi bili jači', rekao je Martin Sinković.

'Jedna prava utrka, čvrsta. Čekali smo, bili smo strpljivi i stvarno se to isplatilo. Zadnjih 200 metara kad smo vidjeli da nam više ne odlaze, rekli smo moramo sve od sebe dati, stisnuti pa da vidimo kako će odgovoriti. Mladi su i  jaki, ali ipak smo ih uspjeli slomiti i preponosni smo kako je sve ispalo! Sada imamo tri dana odmora i nastavljamo s pripremama. Na drugi Svjetski kup ne idemo, spremit ćemo se za zadnji u Lucernu koji nam je ujedno i generalna proba za Svjetsko prvenstvo', rekao je Valent Sinković.

'Dobro će nam doći odmor, ali i dalje ćemo trenirati i jedva čekamo Svjetsko prvenstvo za koje se nadamo da će jednako završiti!', zaključio je Martin Sinković.

Sestre Jurković osvojile četvrto mjesto

Sjajne Korčulanke u finalu Europskog prvenstva zauzele su četvrto mjesto s rezultatom 7:08.55. Zlato je pripalo posadi Rumunjske s vremenom 6:56.40, srebrna je bila posada Nizozemske (6:57.56), a broncu je osvojila Španjolska (7:03.56).

'Hvala svima koji su bili uz nas! Dale smo sve od sebe, na kraju su Španjolke te koje su u finišu ipak bile malo jače. Ja sam krenula presnažno prvih 500 metara jer smo htjele izbiti i onda držati tempo. Krenuli smo na glavu, ali zadnjih 200 metara nisam imala snage. Nekad i tako mora biti, netko pukne netko nastavi, ali nakon Svjetskog kupa u Zagrebu ja sam prezadovoljna i idemo dalje, graditi se iz utrke u utrku', rekla je Josipa Jurković.

'Jesmo i nismo zadovoljne, znate kako je to kada imate drvenu medalju. Idemo u Lucern s još više motiva da pokažemo što možemo i da tamo dođemo u još boljoj spremi nego što smo sada', zaključila je Ivana Jurković.

Vaša reakcija na temu