Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tomislav Buljan i Matej Bošnjak su predvodili reprezentaciju do pobjede

Tomislav Buljan i Matej Bošnjak su predvodili reprezentaciju do pobjede

Izraženu je ulogu imao i Lovro Gnjidić

Muška U20 reprezentacija je odlično otvorila European Challenger u Brnu. Krenulo se pobjedom od +23 (89:66) protiv Portugala.

Tomislav Buljan i Matej Bošnjak su predvodili reprezentaciju, svaki s po 20 poena, 9 skokova i dvije asistencije, izraženu je ulogu imao i Lovro Gnjidić s 10 poena i 5 asistencija.

Dino Repeša, glavni trener U20 reprezentacije:

- Čestitam momcima na prvoj pobjedi na turniru. Utakmica generalno u oba smjera nije bila loša, napadački smo, kao i u pripremnom dijelu, bili efikasni. Iako smo imali samo 26% za tri poena, na kraju smo zabili gotovo 90 poena što je ohrabrujuće. Obrambeno u prvom poluvremenu nismo bili kao inače, bili smo prepasivni i nedostajalo je više timske obrane, posebno u igrama 1 na 1 gdje je par individualaca kao što su Frederico Martins i visoki Stanley Borden. U drugom je poluvremenu definitvno bilo bolje, primili smo samo 27 poena i to nam treba biti vodilja za sljedeću utakmicu protiv Italije. Želja i volja su bile na visokom nivou što pokazuje 13 skokova više, odnosno 21 napadački skok. Takav pristup želimo imati protiv bilo koje reprezentacije na ovom turniru, ali i u sljedećim ciklusima.

Još je dodao:

- Veseli me da su svi igrali, da su se skoro svi upisali u strijelce i ohrabrujuće je što smo imali 24 asistencije što je znak nesebičnosti u napadu. Sada se okrećemo utakmici s Italijom. Bit će to težak protivnik, po meni individualno igrački najjača ekipa turnira s obzirom da imaju tri EuroCup i jednog euroligaškog igrača u rotaciji te još dva igrača iz prve talijanske lige. Morat ćemo se dobro pripremiti i očekujem još jednu dobru partiju.

Vaša reakcija na temu