Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: EPL/Pro sport U Kninu okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2024

U Kninu okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2024

'Ovo natjecanje omogućuje svoj djeci da osjete natjecateljski duh i možda otkriju talent za koji nisu ni znali da ga imaju'

Natjecanjem u Kninu okončane su kvalifikacije Erste Plave lige 2024. U deset hrvatskih gradova u kvalifikacijama je nastupilo 3500 školaraca, a one najbolje sada očekuje nastup u finalu. 

'Zadovoljni smo ovogodišnjem odazivom djece na Erste Plavu ligu. Piše se jedna lijepa sportska priča i daje prilika djeci da probaju kraljicu sportova. Osim djece školskog uzrasta, natjecanje su otvorili najmlađi članovi Atletskog kluba Knin koji treniraju u našem atletskom vrtiću. Njima je to isto lijepa prilika da iskuse natjecanje na domaćem i sigurnom terenu', rekla je koordinatorica Erste Plave lige za Knin, Dora Mlinarić.

Ona vidi i značajne učinke Erste Plave lige na razvoj atletike u Kninu.

'Ovo natjecanje omogućuje svoj djeci da osjete natjecateljski duh i možda otkriju talent za koji nisu ni znali da ga imaju. Prošla godina je tako otkrila neku djecu koja su nakon natjecanja došla kod nas u klub i marljivo trenirali godinu dana te se ove godine popela na pobjedničko postolje', kaže Dora Mlinarić.

Osim djece iz osnovnih škola i kninskih atletskih klubova, na stadionu NK Dinara su i ove godine izvan konkurencije nastupili i članovi Udruge osoba s invaliditetom sveti Bartolomej.

Voditeljica projekta Erste Plava liga Ivana Brkljačić vrlo je zadovoljna kvalifikacijama u Kninu.

'Erste Plava liga se već šest godina uspješno održava u Kninu, a svake godine napredujemo u organizaciji ovog najvećeg atletskog natjecanja za djecu u Hrvatskoj. Ove godine smo posebno zahvalni Gradu Kninu na velikoj podršci u organizaciji', kaže Ivana Brkljačić i dodaje:

'U Kninu smo primijetili velik broj talentirane djece, nadam se da će se trenirati atletiku i otkriti svoj potencijal. Zahvaljujući radu dva atletska kluba, koji pružaju dobre uvjete za razvoj mladih atletičara, atletika postaje sve popularnija u Kninu i sve više djece otkriva ljepotu ovog bazičnog sporta. Nastavit ćemo s promicanjem atletike, nadajući se da će sve više djece iz Knina kroz atletiku kao bazičan sport izgraditi temelje i za sve druge sportove. Pozivamo svu djecu koja su nastupili u Kninu da isprobaju atletiku besplatno putem platforme MVPiz u AK Knin'.

Finale Erste Plave lige 2024 bit će održano 7. rujna u Zagrebu, u sklopu Boris Hanžeković Memorijala.

Vaša reakcija na temu