Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UTRKA LEGENDI Godina Oxforda na Regati sv. Duje

UTRKA LEGENDI Godina Oxforda na Regati sv. Duje

Splićani su završili kao brončani

Splitska Riva još jednom je ugostila veslačke Legende Oxforda, Cambridgea i Splita, a gosti s Oxforda iz napete su završnice izašli kao pobjednici, baš kao i njihove studentice i studenti dan prije na sveučilišnoj utrci osmeraca. 

Kao uvertiru, revijalnu utrku veslali su studeni Sveučilišta u Aachenu, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, a uvjerljivo su slavili domaćini s dvije pobjede. Regatu Sveti Duje zatvorio je dvoboj legendi Oxforda, Cambridgea i Splita, u kojem su pobjedu tijesno odnijeli veslači Oxforda, u čijim su redovima i olimpijci iz Tokija. Do jedne pobjede i srebrne medalje stigao je Cambridge, dok su Splićani završili kao brončani. Veslači su se zatim preselili na Peristil gdje je u predivnom ambijentu povijesnog dijela grada Splita, održana dodjela odličja. 

Predstavnik Oxforda Liam Corrigan i bivši olimpijac iz Tokija podijelio je svoje dojmove: 'Fantastičan je veslati na Rivi. Imali smo stvarno tri odlične utrke protiv Splita i Cambridgea. Još u prvoj smo mislili da smo stigli kao prvi, bilo je blizu. Zato smo za druge dvije utrke bili motivirani, uhvatili dobar ritam i brzinu i pobijedili obje. Hvala organizatorima na ovom odličnom eventu, bilo je zabavno upoznati lokalne ljude, goste iz Njemačke i cijele Europe i biti u Splitu'.

Ispred domaćina iz Splita govorio je Nikša Skelin, bročani olimpijac i predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije. 

'Srećom bilo je na tri trke, nije došlo do četvrte', našalio se Nikša. 'Što se tiče našeg osjećaja u čamcu, bilo je jako dobro, međutim presudila je snaga i mladost Oxforda i Cambridge. Ne treba zaboraviti da se u njihovim redovima nalaze i zlatni medalisti s Olimpijskih igara u Tokiju. Toliko dobri više nismo, ali se nadam da će iduće godine doći malo slabiji pa da imamo malo više šanse za nove pobjede'.

Kao i dosad, Utrka Legendi privukla je zavidan broj gledatelja što ne čudi s obzirom na ovakva poznata imena te je time zaključeno 20. izdanja Međunarodne veslačke veslačke sv. Duje. 

Vaša reakcija na temu