Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez VELIKI USPJEH Tri mlade hrvatske boksačice u finalima na turniru u Švedskoj

VELIKI USPJEH Tri mlade hrvatske boksačice u finalima na turniru u Švedskoj

U jakoj konkurenciji

Novi veliki uspjeh postigle su naše mlade boksačice na velikom međunarodnom ženskom turniru Golden Girl u Borasu (Švedska) u konkurenciji oko 400 boksačica svih dobnih kategorija iz više od 30 država, javlja Hrvatski boksački savez.

Hrvatsku predstavljaju tri reprezentativke: mlađa seniorka Mariela Šteko, juniorka Lana Paljušić i kadetkinja Valeria Šteko i sve tri borit će se u nedjeljnim finalima za zlatne medalje!

Valeria Šteko u polufinalu kadetkinja do 54 kg pobijedila je domaću boksačicu Šveđanku Noor Murad i plasirala se u finale u nedjelju, 5. veljače.

Valeria je odlično odboksala sve tri runde, dominirala i jednoglasnom odlukom sigurno slavila, a otac i trener Mladen Šteko bio je više nego zadovoljan izvedbom.

Valeria će u finalu za zlato boksati protiv Aye Naggar iz Egipta.

Lana Paljušić ostvarila je drugu pobjedu zaredom u Borasu i slavila u polufinalu juniorki do 57 kg nad Dankinjom Anne Marie Stagaard.

Lana će se nakon dvije pobjede nad Engleskinjom i Dankinjom boriti za zlato protiv još jedne Engleskinje Grace Massey.

Europska prvakinja Mariela Šteko u finalu mlađih seniorki do 63 kg borit će se u nedjelju protiv Finkinje Yessice Frantsi.

Sve tri naše reprezentativke članice su BK Petar Zrinski Zagreb, a žive i treniraju u Borilačkoj akedemiji Šteko u Münchenu.

Mariela Šteko u 2023. godini već je osvojila dva turnira, Viking kup u Danskoj i Kup nacija u Somboru. Prvo mjesto na Kupu nacija osvojila je i kadetkinja Valeria Šteko, a Lana Paljušić broncu.

Prošle godine sve tri mlade boksačice iz akademije Šteko počele su boksati za Hrvatsku i osvojile su medalje na europskim prvenstvima - Mariela Šteko postala je europska prvakinja na juniorskom EP-u u Montesilvanu, Lana Paljušić na istom natjecanju osvojila je broncu, a Valeria Šteko osvojila je brončanu medalju na kadetskom EP-u u Turskoj.

Vaša reakcija na temu