Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNS VELIKO SRCE HNS i mladi reprezentativci 'podebljali' donaciju za pulski Down sindrom centar

VELIKO SRCE HNS i mladi reprezentativci 'podebljali' donaciju za pulski Down sindrom centar

Skupili su više od sto tisuća kuna

Više od sto tisuća kuna bit će donirano pulskom Down sindrom centru kao rezultat zajedničke akcije Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Pule, Nogometnog kluba Istra 1961 i Nogometnog saveza Istarske županije koja je realizirana u okviru utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro U-21 odigrane u petak u Puli između Hrvatske i Danske.

Naime, nakon što je od ulaznica s utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro U-21 između Hrvatske i Danske prikupljeno 49 tisuća kuna, vodstvo HNS-a odlučilo je udvostručiti taj iznos, a donaciju su dodatno uvećali i mladi hrvatski reprezentativci.

'Hrvatski nogometni savez uvijek je u službi humanosti, što potvrđujemo već dugi niz godina podržavajući rad Zaklade Vatreno srce, ali i druge društveno-odgovorne projekte koji za cilj imaju pomagati djeci sa zdravstvenim problemima i genetskim bolestima. Ovom prilikom zahvaljujem se, prije svih, pulskoj publici koja je došla u velikom broju, podržala naše mlade Vatrene u borbi za plasman na Euro, ali i dala velik obol ovoj humanitarnoj akciji', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić prilikom objave kako će Hrvatski nogometni savez donirati dodatnu 51.000 kuna Down sindrom centru Pula i time zaokružiti prikupljeni iznos na 100.000 kuna.

On se ujedno zahvalio Gradu Puli, županijskom nogometnom savezu i Istri 1961 na gostoprimstvu i značajnoj potpori ovoj akciji.

'Moram reći da mi je posebno drago što su se akciji priključili i naši mladi reprezentativci i time pokazali osjećaj za društvenu odgovornost', poručio je Kustić.

Kapetan mlade reprezentacije Bartol Franjić istaknuo je da su reprezentativci, kad su čuli da će prihod od ulaznica biti doniran Down sindrom centru Pula, izrazili želju i sami se uključiti u ovu humanitarnu priču te pridodati svoju donaciju prikupljenom iznosu, kao što je to učinio i Hrvatski nogometni savez.

'Zaista smo zahvalni navijačima što su u tako velikom broju došli na stadion te nas podržali protiv Danske i time pomogli prikupiti sredstva za pomoć osobama sa sindromom Down. Nadamo se da će ova sredstva pomoći rehabilitacijskom centru u njihovom daljnjem radu te se zahvaljujemo i njihovim članovima što nas podržavaju s tribina kad god igramo u Puli', poručio je kapetan mlade reprezentacije Bartol Franjić.

Vaša reakcija na temu