Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Verstappen dominantan u Monacu, Alonso cijelu trku odvezao na drugom mjestu

Verstappen dominantan u Monacu, Alonso cijelu trku odvezao na drugom mjestu

Kiša u završnici napravila je pometnju na stazi

Max Verstappen uvjerljivi je pobjednik Velike nagrade Monaca. Prva pozicija na startu, vožnja bez greške na uskim ulicama Monte Carla. Nizozemac se tek pri kraju utrke dotakao zida, ali bez nekih težih posljedica. Fernando Alonso startao je drugi na tvrđoj mješavini guma, što ga je onemogućilo da napravi probleme Verstappenu u prvom zavoju. 

Španjolski veteran držao se vrlo solidno. Crni oblaci primicali su se kneževini i očekivala se kiša u drugom dijelu trke, što je bila prilika za Alonsa koji je mogao duže ostati na stazi i birati pravu gumu za napad na Verstappena. Birao je, međutim, krivo, kiša je bila puno jača od očekivane pa je morao na još jedan neplanirani odlazak u boks. 

Ipak, nije značilo previše. Ciljem je prošao drugi i tako smanjio zaostatak za drugim vozačem Red Bulla Sergiom Perezom koji je imao peh u kvalifikacijama te je startao s posljednjeg mjesta i u Monacu ostao bez bodova. 

Do postolja se kao treći probio Esteban Ocon, vozač Alpinea, bivši momčadski kolega Fernanda Alonsa. Pri početku trke bio je u duelu s Ferrarijem Carlosa Sainza, koji se nije uspio probiti ispred njega ni nakon odlaska na zamjenu guma. Nakon više dramatičnih situacija na stazi Sainz je na koncu bio osmi, a bolji od njega su bili i momčadski kolega Charles Leclerc i drugi vozač Alpinea Pierre Gasly, kao i dvojac iz Mercedesa, George Russell i Lewis Hamilton koji je pokupio i bod za najbrži krug.

Monaco je tako donio još jedno razočarenje za Ferrari koji je na startu imao dva vozača u topu 5. Mercedes se s ukupno 23 boda primakao samo na bod razlike u odnosu na drugoplasirani Aston Martin. Lance Stroll je prikazao još jednu vožnju za zaborav i jedan je od dva vozača koji nisu završili trku. Iduća trka vozi se za tjedan dana u Barceloni.

Vaša reakcija na temu