Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Kineziolozi razmijenili iskustva o školskom sportu

VIDEO Kineziolozi razmijenili iskustva o školskom sportu

Sudjelovali su i profesori iz Splitsko-dalmatinske županije

U Zagrebu se 23. listopada održao 10. simpozij 'Školski sport'. Kineziolozi su iznijeli kroz svoja predavanja jasan stav - pokret i pravilna prehrana za zdravi život i pravilan rast mladih od najranije dobi.

Ovaj stručni skup bio je namijenjen prije svega učiteljima i nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture, voditeljima Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, ali i svim kineziolozima koji su htjeli naučiti nešto novo, naći potvrdu za vlastite metode rada te razmijeniti vlastita iskustva u radu s djecom.

U nizu novih projekata znanstvenika i stručnjaka za prehranu te kroz brojne objavljene radove i izlaganja jednoglasno su iznijeli svoju poruku - 'djeca su nam najbitnija, stup su našeg društva i samo zajedničkim radom s njima, uz pomoć cijele zajednice, izgradit ćemo pozitivne osobe s zdravim radnim stavom i životom, spremne za životna iskušenja, boljitak za zajednicu, boljitak za sutra'. U tome će im pomoći i novi priručnik za voditelja Univerzalne sportske škole koji je predstavio Hrvatski školski športski savez.

Kako sudionike ne bi izlagali riziku, Hrvatski školski sportski savez odlučio je da će se simpozij održati na Kineziološkom fakultetu, ali uz kamere koje će pomno pratiti sva predavanja i panel-rasprave. Tako se susret može i naknadno pogledati na YouTubeu.

Panel-raspravi uživo su se pridružili, osim predstavnika HŠSS i predstavnici školskog sporta i iz Grčke, Srbije, Rusije, Ukrajine. Nastupili su i predstavnici službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rezultatima croCOSI istraživanja, prezentacijama na temu 'Prekomjerna tjelesna masa i debljina' kod djece u Hrvatskoj. Također, Hrvatski savez gluhih održao je predavanje na temu rada s djecom s oštećenim sluhom.

Županijski savez školskog sporta Splitsko-dalmatinske županije organizirao je put za profesore kineziologije - voditelje Univerzalne sportske škole i Vježbaonice. Županiju su tako predstavljali Tonko Matijašević (OŠ Žrnovnica), Petra Stipčević Mušić (OŠ Kamen Šine, OŠ Stobreč), Mario Pralija (OŠ Petar Berislavić iz Trogira), Maja Strbad (OŠ Blatine-Škrape), Boris Galić (TIŠ Ruđer Bošković, Sinj) i Vesna Poklepović (Prirodoslovna škola iz Splita). 


Vaša reakcija na temu