Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZAGREB ADVENT RUN Više od 2000 kostimiranih sudionika trčalo za žene oboljele od raka

ZAGREB ADVENT RUN Više od 2000 kostimiranih sudionika trčalo za žene oboljele od raka

Osiguravaju se sredstva za taksi prijevoz na kemoterapije

Danas je ispred hotela The Westin Zagreb točno u podne započeo 6. Zagreb Advent Run! Adventska utrka okupila je 2132 sudionika koji su u šarenim kostimima otrčali i prehodali 5 i 10 kilometara te dodatno uljepšali ukrašeni centar Zagreba. 

Utrka ima i humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija utrke donirati udruzi Nismo same za projekt 'Nisi sama - ideš s nama! U njegovu se sklopu osigurava besplatan taksi prijevoz na kemoterapije ženama oboljelim od raka.

Najbrži muški trkač bio je Ivan Bulić, a istrčao je 5 km za 15:56. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Lucija Kopić koja je istrčala istu trasu za 18:51. Najbrže vrijeme na 10 kilometara - 37:25 - imao je Luka Špehar. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:54. 

- Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj udruzi, jednostavno kao da sanjate. Ova humanitarna akcija nam je od velikog značaja jer se troškovi projekta pokrivaju isključivo donacijama. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge i olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste - rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica udruge Nismo same.

Zadovoljstvo su iskazali i sami organizatori Zagreb Advent Run utrke. 

- Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja pruža odličnu atmosferu, a sinonim je za druženje s obitelji i prijateljima te ono najbitnije - pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što već šestu godinu zaredom činimo nešto lijepu za našu zajednicu, a svakako nas veseli i velik broj sudionika koji uvijek dođu u najboljem raspoloženju i najveselijim kostimima - izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

- Zahvalili bismo još jednom svim trkačima, navijačima, volonterima i partnerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Možemo reći da smo i ove godine, u izazovnim vremenima, pokazali kako zajedničkim snagama možemo činiti plemenita djela koja znače život i to baš u ono najljepše blagdansko vrijeme - poručio je Berislav Sokač, organizator i idejni začetnik Zagreb Advent Runa. 

Vaša reakcija na temu