Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZANIMLJIVOSTI KVALIFIKACIJA: Sve države bivše Jugoslavije su zasad stopostotne, a za Farske otoke je gol zabio nogometaš koji dijeli ime i prezime sa slavnim Hollywoodskim glumcem!

ZANIMLJIVOSTI KVALIFIKACIJA: Sve države bivše Jugoslavije su zasad stopostotne, a za Farske otoke je gol zabio nogometaš koji dijeli ime i prezime sa slavnim Hollywoodskim glumcem!

Provjerite sve rezultate kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu

Odigrane su utakmice prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu u skupinama B, E, F i G.

U skupini B je Francuska svladala na Stade Franceu Nizozemsku 4:0. Antoine Griezmann je u drugoj minuti doveo Francuze u vodstvo. Francuzi su povećali prednost preko Dayota Upamecana u osmoj minuti. Na 3:0 je povisio Kylian Mbappe u 21. minuti, a konačni rezultat je postavio isti igrač u 88. minuti. U drugoj utakmici skupine, Grčka je očekivano u gostima svladala Gibraltar 3:0. Grci su poveli u 11. minuti golom Georgiosa Masourasa. Na 2:0 je povisio Manolis Siopsis u 45. minuti, a konačni rezultat je postavio Anastasios Bakasetas u 58. minuti.


U skupini E je Češka svladala u Pragu Poljsku 3:1. Ladislav Krejcl je već u prvoj minuti načeo mrežu gostiju, a samo dvije minute kasnije je Tomas Cvancara povisio na 2:0. Treći gol Čeha je zabio Jan Kuchta, a počasni pogodak je za goste zabio Damian Szymanski u 87. minuti. U drugoj utakmici skupine, Moldavija je odigrala u Kišinjevu 1:1 s Farskim otocima. Farski otoci su poveli u 27. minuti pogotkom Madsa Mikkelsena, nogometaša koji dijeli ime i prezime s slavnim Hollywoodskim glumcem. Domaćin je bod spasio zahvaljujući golu Iona Nicolaescua u 87. minuti.

 

U derbiju skupine F, Belgija je pobijedila u gostima Švedsku 3:0 zahvaljujući hat-tricku Romelua Lukakua.  Napadač Intera je pogotke postigao u 35, 49. i 83. minuti.U drugom susretu skupine, Austrija je  u Linzu svladala Azerbajdžan 4:1. Marcel Sabitzer je doveo Austriju u vodstvo u 27. minuti, a samo dvije minute kasnije je Michael Gregoritsch povisio vodstvo domaćina. Sabitzer je drugim golom na susretu povisio na 3:0 u 50. minuti, a nadu gostima je vratio Edin Mahmudov u 64. minuti. Cristoph Baumgartner je postavio konačni rezultat u 69. minuti. 

U skupini G je Srbija na Marakani očekivano svladala Litvu 2:0. Pogotke za 'Orlove' su postigli Dušan Tadić u 16. minuti i Dušan Vlahović u 53. minuti. U drugoj utakmici skupine, Crna Gora je u Razgradu golom svladala Bugarsku 1:0. Jedini pogodak na susretu je zabio Nikola Krstović u 70. minuti. Tako se nastavio stopostotan učinak republika iz bivše Jugoslavije u kvalifikacijama, budući da su jučer pobjede upisali Bosna i Hercegovina, Slovenija i Sjeverna Makedonija.

 

Vaša reakcija na temu