Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Završna dodjela diploma za HandbALL IN sezonu u Splitu

Završna dodjela diploma za HandbALL IN sezonu u Splitu

Poseban gost Petar Metličić

Prilagođeni sportski program HandbALL IN, koji se u Splitu provodi u suradnji sa splitskim Kineziološkim fakultetom, priveden je kraju za ovu sezonu. Djeca i mladi s teškoćama u Splitu su proteklu školsku godinu trenirali pod budnim okom voditeljice Petre Vrdoljak i brojnih vrijednih volontera te u posebnom društvu dobili zaslužene diplome.

Na dodjeli su sudjelovali treneri i volonteri, kao i stručni tim koji stoji iza uspjeha ovog programa, a djecu je posebno iznenadio i razveselio Petar Metličić, bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

'Zadovoljstvo mi je podržati ovakve projekte koji približavaju rukomet te sport općenito djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom', rekao je jedan od najuspješnijih rukometaša u povijesti Hrvatske, koji je na splitskom Kineziološkom fakultetu završio stručni studij za trenera.


Jedna od stručnih suradnica HandbALL IN programa je profesorica Marijana Čavala s Kineziološkog fakulteta. Uključena je u rad i kao trenerica, a kao voditeljica kolegija Kineziterapija za djecu s teškoćama u razvoju sa svojim studentima je ove sezone na HandbALL IN treninzima provodila važan pilot projekt.

'Periodično smo testirali motoričke i funkcionalne sposobnosti polaznika s ciljem praćenja potencijalnog napretka i rezultati koje smo dobili poslužit će za prilagodbu i poboljšanje pristupa u daljnjem radu', objasnila je prof. Čavala.

'Suradnja s različitim stručnjacima kojima su u fokusu djeca s teškoćama u razvoju osigurava nam najkvalitetniji pristup i postizanje najboljih rezultata u okviru HandbALL IN programa', naglasila je voditeljica splitske podružnice Petra Vrdoljak, a posebno se zahvalila i volonterima koji su na treninzima nezamjenjivi jer omogućuju individualni pristup za svakog polaznika.

Važan dio stručnog tima je i senzorna pedagoginja Ana Srzić.

'Sportske aktivnosti ispunjene su različitim podražajima koji su od velikog značaja za funkcioniranje svakog pojedinca i za razvoj i održavanje kognitivnih funkcija. Djeca s kojom radimo na dnevnoj bazi imaju veliku potrebu za različitim senzornim podražajima, a ovakve aktivnosti pružaju ih kroz jedan organiziran i svrhoviti način djelujući terapeutski na njihovo sveukupno stanje', zadovoljna je Ana.

Djeca su uživala i s terapijskim psom Tirom, koja je na dodjelu diploma u Split stigla sa svojom voditeljicom Maidom Arslanagić, bivšom rukometnom reprezentativkom i osnivačicom programa HandbALL IN. Osim u Splitu, program uspješno provodi još u Makarskoj, Sinju i Metkoviću, a povremene aktivnosti s terapijskim psom su od ove godine dio treninga.

Ova sezona je gotova, a Maida i njen tim već spremaju nove izazove za početak sljedeće školske godine i povratak na parkete u sva 4 HandbALL IN grada.

Vaša reakcija na temu