Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZNATE LI ŠTO JE PADEL? Ovaj sport hvale Zlatan Ibrahimović, Jurgen Klopp, Andy Murray...
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

ZNATE LI ŠTO JE PADEL? Ovaj sport hvale Zlatan Ibrahimović, Jurgen Klopp, Andy Murray...

Otvoren je padel centar na TTTS-u

Nije tenis, a nije ni skvoš. Riječ je o padelu, najbrže rastućem sportu u svijetu. Nastao je 1969. godine u Meksiku, u devedesetima dolazi u Španjolsku, a 2016. - u Hrvatsku. Padel u svijetu danas igra gotovo 13 milijuna ljudi. Do prije nekoliko godina tek jedan od egzotičnih sportova za koji su čuli samo zagriženi fanovi i kojeg, primjerice, još uvijek nećete pronaći u rječniku hrvatskog jezika, padel je u zadnje vrijeme stekao ljubitelje i na ovim prostorima.

Može se navesti nekoliko poznatih osoba koji su očarani ovom igrom do te mjere da su počeli i ulagati u padel. Zlatan Ibrahimović ga voli, a ujedno je i napravio svoj mega padel centar u Švedskoj, Jurgen Klopp ga naziva 'najboljim sportom u svome životu', a Andy Murray je nedavno uložio u tvrtku koja zagovara padel u Velikoj Britaniji.



Padel je namijenjen za sve dobne uzraste od onih najmlađih pa do najstarijih, a smatra se da je tehnički nešto lakši od tenisa i samim time se vrlo lako može adaptirati na igru. 

Na ideju da padel centar osvane i u Splitu došao je Ivan Vrgoč, student treće godine sportskog menadžmenta na visokoj školi Aspira. On ga vidi kao sadržaj koji će podignuti kvalitetu života na području Splita i okolice. 

- Padel sam prvi put zaigrao 2018. godine u Zagrebu i momentalno sam se zaljubio u taj sport, rekao sam sebi ako ikada budem imao mogućnost otvoriti padel u Splitu da ću to i učiniti. Evo, nekoliko godina kasnije uz dobra poznanstva i stečene neke nove kompetencije na području sportske ekonomije, uspio sam ostvariti svoj san. Naravno, uz mene su u projekt ušli i poslovni partneri Roko Puljiz i Mladenko Bašić bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Spojem mladosti i iskustva smo napravili točno ono što smo načelo i dogovorili pa možemo reći da smo iznimno zadovoljni realizacijom cjelokupnog projekta - rekao je Vrgoč. 


Ovo je ujedno i prvi padel centar u Splitu koji se sastoji od tri vanjska terena, dvije nove montažne kućice koje služe kao muška i ženska svlačionica te ujedno imamo jednu montažnu kućicu za prijemni desk za naplate termina i najmove reketa. Na raspolaganju je i veliki parking.

- Otvoreni smo od 11. listopada i potražnja je jako velika, poslužilo nas je i lijepo vrijeme što dodatno daje ugođaj pri samoj igri, a ovim putem pozivamo sve ljude željne dobre zabave i rekreacije da nam se pridruže na adresi 4. gardijske brigade 28 (TTTS) i iskuse nezaboravno sportsko iskustvo. Za rezervacije termina možete se obratiti putem mobitela +385917206977 ili Instagrama i Facebooka - dodao je Vrgoč.

Vaša reakcija na temu