Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr 'Hajduk mi je u srcu, a Dugopolje novo dokazivanje i veliki izazov'

'Hajduk mi je u srcu, a Dugopolje novo dokazivanje i veliki izazov'

Smatram da sam dobro odabrao - kazao je

Krilni napadač Ivan Brnić jučer je raskinuo ugovor s Hajdukom i prešao u Dugopolje. Za prvu momčad 'bijelih' odigrao je 12 utakmica, a nakon rastanka nam je kazao:

- Hajduk mi je u srcu, ja sam veliki navijač, sve najbolje želim klubu u budućnosti. Svaki mladi igrač sanja zaigrati za prvu momčad, meni se taj san ostvario i to mi je bilo veliko iskustvo - kazao nam je Brnić.

Podsjetimo, on je debitirao u lipnju 2020. godine, kada je asistirao Dimitrovu za gol u 97. minuti i pobjedu protiv zaprešićkog Intera (2:1).

- To je bilo jako lijepo iskustvo. Pružio mi je trener Tudor šansu, mislim da sam je na najbolji način iskoristio.

No, nikada se nije ustalio u prvoj momčadi... 

- Dio jeseni sljedeće sezone sam proveo s B-momčadi da skupim utakmica jer sam malo igrao, a onda me Boro Primorac, kada je došao za trenera, opet priključio prvom sastavu, gdje sam nastupio u tri susreta. I mislim da to nije izgledalo loše. Uslijedile su pripreme na Braču, za trenera je došao Paolo Tramezzani, a ja sam početkom veljače dobio koronavirus. I to teži oblik, sedam dana mi temperatura nije silazila ispod 40. U ožujku sam opet nastupao za drugu momčad, ali korona je ostavila posljedice, prošla su još dva mjeseca i tek onda sam se osjećao potpuno fit.

U međuvremenu je Hajduk opet dobio novog trenera, a momčad je ovog ljeta otišla na pripreme u Sloveniju. 

- Želio sam ići s momčadi u Zreče, da mi pruže šansu, no oni su razmišljali o posudbi, odlasku u Zrinjski, Široki, a na kraju i zaprešićki Inter. To nisam prihvatio. Meni Hajduk puno znači, tu sam iz Makarske došao kad mi je bilo devet godina, prošao sam sve uzrasne kategorije, igrao za sve mlade reprezentativne selekcije, no u ovom trenutku sam se odlučio na odlazak u Dugopolje.

Logično pitanje je - zašto?

- Možda je najbolje da na neki način krenem opet iz početka. Dugopolje sam prepoznao kao najpogodniju sredinu za razvoj mladog igrača i krećem u novi izazov. Danas mi je prvi trening, jedva čekam krenuti s radom. Poznajem i trenera Vukasa iz Hajduka, smatram da sam dobro odabrao. Hajduk ostaje moj klub, 'bijelima' uistinu želim sve najbolje, ali moja budućnost je povratak na veliku scenu kroz novo dokazivanje.

Vaša reakcija na temu