Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka 'Žuti' prosuli petnaest razlike u osam minuta

'Žuti' prosuli petnaest razlike u osam minuta

Na Gripama je Borac bio bolji od Splita

Košarkaši Splita doživjeli su četvrti poraz u Drugoj ABA ligi. U sedmom je kolu na Gripama slavio Borac 74:76 (21:20, 24:16, 17:22, 12:18).

Split je tri minute prije kraja treće četvrtine nakon slobodnih bacanja Tonija Perkovića imao 60:45. U idućih osam minuta gosti su napravili seriju 24:4 i stigli do prednosti (64:69).  Zabio je potom Morris, nedugo zatim i Marčinković (68:69), no u idućem napadu Nenad Nerandžić zabio je koš uz dodatno slobodno bacanje (68:72). 

Minutu i pol prije kraja imao je Borac pet koševa viška (73:68), a onda je Bajo realizirao dva slobodna bacanja, Nerandžić je napravio prekršaj u napadu, a Morris minutu prije kraja doveo 'žute' na samo poen zaostatka (72:73). Gosti su promašili napad, a Perković 40 sekundi prije kraja zabio samo jedno slobodno bacanje (73:73). Na drugoj strani Kočović je zabio tricu, a Perković  nakon nesportske pogreške Kočovića opet ubacio samo jedno bacanje te je 17 sekundi prije kraja na semaforu stajalo 74:76.

Morris je promašio tricu, gosti su uhvatili loptu i priči je bio kraj. Osim poraza, Split je neko vrijeme ostao i bez Mate Kalajžića koji je u 24. minuti nezgodno stao i izvrnuo lijevi gležanj.

Split: Perković 14, Kalajžić 2, Rebić 2, Kedžo 15, Gabrić 10, Cunningham, Runjić, Marčinković 13, Šarić, Bajo 9, Morris 7, Rikić 2.

Vaša reakcija na temu