20 GODINA GOLF KLUBA Toni Kukoč: 'Kod nas se golf može igrati deset mjeseci godišnje, ne vidim zašto se turistička sezona ne bi tako produžila'

20 GODINA GOLF KLUBA Toni Kukoč: 'Kod nas se golf može igrati deset mjeseci godišnje, ne vidim zašto se turistička sezona ne bi tako produžila'

U Splitu možete golf igrati za 300 kuna mjesečno, jeftinije je nego igrati tenis - kazao je predsjednik Ursić

Golf klub Split 1700 ove godine slavi 20 godina postojanja. Klub je to čiji je član i proslavljeni splitski košarkaš Toni Kukoč koji je 2011. bio seniorski prvak Hrvatske. 

- U 20 godina smo stvorili teren sa šest rupa. Imamo preko 100 članova, a u dva desetljeća je kroz klub prošlo više od 500 članova. Osvojili smo titulu pojedinačno 2011. (Toni Kukoč nap.a), te ekipnu titulu 2013. Mateo Knežević je 2014 i 2015. bio juniorski prvak Hrvatske. Svakodnevno imamo osam do deset turista koji tu dolaze - rekao je predsjednik kluba Jurislav Ursić, a zatim se dotakao konstatacije kako je golf skup sport.

- U Splitu možete golf igrati za 300 kuna mjesečno, jeftinije je nego igrati tenis. 

Cilj kluba je privući što veći broj mladih.

- Svake godine imamo dvaput godišnje školu. Mlađim uzrastima nudimo besplatnu školu golfa. Ne možemo nikoga prisiliti. Kada netko krene igrati golf, onda ga igra cijeli život. 

Najveći problem je nedostatak pravog terena...

- Mi smo u Dalmaciji limitirani sa zemljištem. Država ima u planu izgraditi terene na Prokljanskom jezeru. U akcijskom je planu do 2023. izgraditi 14 terena po Hrvatskoj. Mi u Splitu imamo težište da to bude gradski teren.

Toni Kukoč rado u slobodno vrijeme igra golf.

- Teren je osnova svega, da se napravi pravi golf teren s barem devet rupa. Mislim da bi se tada našlo igrača i iz godine u godinu bi taj broj rastao.

U Dalmaciji golf nije baš popularan?

- Na to mi je pitanje teško odgovoriti, 20 godina pokušavam to razumjeti. Da je klima loša i da stalno pada snijeg, onda bi to bilo razumljivo. Živimo u podneblju u kojem se golf može igrati deset mjeseci godišnje, ne vidim razloga zašto se turistička sezona ne bi tako produžila. Ako je to napravio Portugal koji je izgradio 30 golf terena ne znam zašto mi ne bi slijedili taj primjer - zaključio je Kukoč.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48365, "");
Pregledaj komentare