Adriatic i Dugopolje potpisali ugovor o suradnji

Adriatic i Dugopolje potpisali ugovor o suradnji

Hajduk je otkazao Adriaticu suradnju koju su imali proteklih godina

Adriatic i Dugopolje potpisali su ugovor o suradnji. Cilj ova dva kluba je podignuti razinu rada na još višu razinu, a, kako su nam rekli s obje strane, već u sljedećoj sezoni će pokušati izboriti 1. HNL pionira i kadeta, čime bi Dugopolje postalo jedini klub na ovom području, uz Hajduk, koji bi imao pionire, kadete i juniore u Prvoj ligi.

Jasno je i to da će sva kvalitetnija djeca iz Adriatica u sljedećoj sezoni nositi dres Dugopolja, te pokušati ostvariti cilj.

Adriatic je u sezoni 2015/16 već bio u 1. HNL pionira i kadeta, ali ga je HNS izbacio iz lige, uvevši usred sezone pravilo da klub koji se natječe u najvišem rangu tih kategorija mora imati seniore barem u 3. HNL. Uoči te sezone je potpisana suradnja Hajduka i Adriatica, u sklopu koje su 'bijeli' do danas uzeli iz ovog splitskog kluba 35 igrača, od kojih su neki danas u seniorskom, a neki u omladinskom pogonu.

No, ove sezone je Hajduk tu suradnju odlučio raskinuti, predsjednik Jasmin Huljaj je pozvao na sastanak Franka Bogdana i objasnio mu da se prekida suradnja u dotadašnjem obliku, te da će s Poljuda ponuditi neki novi model. Do novog poziva s Poljuda više nije ni došlo.

Kakav će rezultat donijeti suradnja Dugopolja i Adriatica, tek će se vidjeti, ali, iako novi predsjednik Dugopolja Goran Čevra i sportski direktor Mario Smodlaka s jedne, te Bogdan s druge strane, o tome šute, u perspektivi bi se na pogon vlastite djece pokušalo ići i na elitni rang seniora, s obzirom da je Dugopolje jedan od rijetkih dalmatinskih klubova koji ima kompletnu infrastrukturu za najviše domete.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(42732, "");