Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ANALIZA SUĐENJA: Nadoknada je bila premala, a kriterij neujednačen

ANALIZA SUĐENJA: Nadoknada je bila premala, a kriterij neujednačen

Talijan nije odsudio utakmicu na očekivanom nivou

Naš komentator suđenja Goran Tenžera ovako je analizirao suđenje Talijana Luce Pairetta u dvoboju Hajduka i Ružomberoka (0:1):

- I pored toga što sudac Pairetto nije utjecao na poraz Hajduka i ispadanje iz europskih natjecanja, ne može se reći da je odsudio utakmicu na očekivanom nivou. Imao je neujednačen kriterij, nekad s olako dosuđenim prekršajima, a nekad nedosuđenim poprilično očitim prekršajima. Tako npr. u  71. minuti očito potezanje na Livaji ispred njega sudi tek na intervenciju četvrtog suca.

Tenžera nastavlja:

- Mogla bi se komentirati i olaka dodjela disciplinskih mjera, ali najproblematičniji je bio pristup kod zadržavanja igre gostiju i prečestog izležavanja, te simuliranja ozljeda i kada nije bilo ozbiljnijih prekršaja. U drugom poluvremenu je zbog takvih situacija igra zaustavljana pet puta, tako da je ukupna nadoknada igre od šest minuta, uz brojne izmjene, bila premala. U toj nadoknadi je bio još jedan prekid od dvije minute i tek je to korektno sudac kompenzirao.

Ndalje konstatira:

- Mišljenja sam da je skok igrača gostiju koji je prethodio pogotku bio bez prekršaja jer je igrač skočio propisno i praktički prsima ostvario prednost i dozvoljen kontakt s Rakitićem. Kod dvije situacije u kaznenom prostoru u drugom poluvremenu nije bilo elemenata za kazneni udarac za Hajduk, kako u kontaktu Kalika i protivničkog igrača, tako i kod centaršuta Trajkovskog jer je ruka igrača gostiju kod dodira lopte bila sasvim uz tijelo.

Vaša reakcija na temu