Andrijašević: Sada imamo dvije utakmice kući, možda možemo već do kraja polusezone biti drugi

Andrijašević: Sada imamo dvije utakmice kući, možda možemo već do kraja polusezone biti drugi

Hajduk se raspao kod 2:0

Franko Andrijašević vratio se na Poljud. U dresu Rijeke svladao je svoj matični klub 4:0, a svoju momčad vratio u borbu za drugo mjesto.

- Sve što smo analizirali to se dogodilo na terenu. Znali smo da će naše prilike doći. Možda visoka pobjeda na kraju nije realna, ali smo presretni i zadovoljni, idemo kući s pjesmom - rekao je Andrijašević, a zatim se dotakao borbe za drugo mjesto.

- Svi smo osjećali da možemo doći na Poljud i napraviti nešto. Malo tko se nadao ovom rezultatu, ali bili smo fokusirani od samog starta.

Hajduk je dominirao na početku, a onda ste ga vi kaznili?

- Znali smo da će u prvih 15 minuta oni krenuti jako. Bitno nam je bilo da u prvih 20 minuta držimo blok. Na kraju smo pred kraj prvog dijela poveli. Hajduk se raspao kod 2:0, a mi smo nastavili i zabili još dva gola. Pohvalio bih cijelu i ekipu i stručni stožer što su napravili. Od samog starta, analize, svi smo znali što radimo. 

Kakav je bio Hajduk?

- Dosta su dobro krenuli, imali dvije stative. Da su poveli, bila bi drukčija utakmica. 

Kakav je bio osobni osjećaj opet igrati na Poljudu?

- Nije prvi put, pa nema treme. Kod ovakvih utakmica čovjek je više fokusiran. Zadržao sam unutarnji mir, hvala Bogu sve je dobro ispalo.

Bit će zanimljiva borba za drugo mjesto?

- Sigurno. Mi imamo zaostalu utakmicu, protiv Dinama na gostovanju. Sada imamo dvije utakmice kući, možda već možemo do kraja polusezone biti drugi. 

Andrej Prskalo sačuvao je na Poljudu svoju mrežu netaknutom.

- Mislim da smo iznenadili Hajduk. Prilagodili se njima, oni su imali šanse, nisu zabili. Mi smo svoje šanse iskoristili. Naš novi trener na treninzima forsira kontre, to je sada naš forte. To smo pretočili na teren - rekao je riječki čuvar mreže, a zatim dodao:

- Vjerujem da će do zadnjeg kola biti borba za drugo mjesto između nas, Hajduka, Osijeka...Tu je i Gorica. 

Je li ovo bilo najbolje izdanje Rijeke ove sezone?

- Sigurno jedna od boljih utakmica. Lijepo je pobijediti na Poljudu, ali svaka pobjeda je bitna.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55066, "");
Pregledaj komentare
29