Anzulović: Imamo prostora za napredak, nikoga ne zanimaju povremeni bljeskovi

Anzulović: Imamo prostora za napredak, nikoga ne zanimaju povremeni bljeskovi

Žuti su slavili s 81:69 protiv Rogaške

 Trener Splita Vladimir Anzulović ovako je prokomentirao četvrtu pobjedu svoje momčadi ove sezone.

- Čestitke i jednoj i drugoj ekipi. Utakmica je bila rastrgana, čestitke mojim momcima na trudu. Rogaška je ekipa koja često mijenja vrste obrane. Kada smo bili strpljivi to je dobro izgledalo. Kada smo išli u individualna rješenja to je rezultiralo izgubljenim loptama. Imamo prostora za napredak. Moram istaknuti da je ovo nova ekipa, novi principi. Sigurno će momcima trebati vremena da usvoje što tražimo.

Ovo je bilo najlošije izdanje Splita ove sezone?

- Složio bi se djelomično. Volio bi uvijek igrati loše, a pobijediti. Kao što sam rekao nemamo previše vremena za žaljenje. Pokušat ćemo u hodu ispraviti pogreške i zadržati ono u čemu smo dobri.

U nedjelju stiže Cedevita?

- Koliko god Cedevita dolazi sa svojom drugom ekipom oni su i dalje puno skuplja ekipa od nas. Čeka nas otvorena utakmica. Zahvalio bi se navijačima na podršci, uvjerenja sam da smo nekad se previše željeli njima svidjeti. Pozivam ih da dođu i u nedjelju.

Četiri pobjede dobro će doći za daljnje susrete?

- Sigurno da nam je lakše. Doći će i slabi dani. Moramo zadržati fokus na radu i treningu, da smo u kontinuitetu dobri. Povremeni bljeskovi nikoga ne zanimaju. Siguran sam da ćemo rast kako sezona bude odmicala.

Trener gostiju Damjan Novaković ovako je rezonirao poraz na Gripama.

- Očekivana pobjeda Splita na prvi pogled. Imao sam utisak da nas je Split dobro pritisnuo. Imali smo ogromnih problema. S druge strane podatak da je Split izgubio 23 lopte me čudi. Naša igra je bila prilično izgubljena, igrali smo na valove, na inspiraciju Davisa. Glavni razlog poraza je slaba kolektivna igra.

Kakav je Split?

Ovo je četvrta utakmica Splita koju sam gledao ove sezone. Split igra agresivno, pametno. Znaju napadati slabe točke protivnika, i danas su to radili. Split ima potencijal da napadne polufinale. Neće im biti lako, ali potencijal imaju.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare