Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ASK ZATRPAN PSEĆIM IZMETOM I URINOM: Festival nekulture na Parku mladeži

ASK ZATRPAN PSEĆIM IZMETOM I URINOM: Festival nekulture na Parku mladeži

Ugrožava se zdravlje sportaša koji se koriste stadionom

Široj javnosti vjerojatno nije poznato da se na stadionu u Parku mladeži ovih dana održava međunarodna izložba pasa. 

- Ne sumnjamo da se radi o događaju važnom za organizatore i ljubitelje životinja, radovalo bi nas da takvih  događaja ima još više u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. 

Međutim, već smo nekoliko puta jasno iznijeli stav da takvim i sličnim događajima nije mjesto na stadionu u Parku mladeži. Mišljenja smo da  naš stadion, na kojem ASK aktivno djeluje od osnutka 1948. godine mora služiti isključivo sportu i sportašima, poručuje direktor splitskog ASK-a, Vedran Pavičić

Da su apsolutno u pravu jasno pokazuju fotografije snimljene unutar i izvan stadiona. Iz ASK-a žele jasno upozoriti javnost da se na Parku mladeži trenutno odvija festival nekulture. 

- Pseći izmet i urin su na svakom koraku, stadionom se širi nesnosan smrad, a izrazito je velika opasnost od zaraze za ljude. Stoga vam je jasno da smo razočarani i ogorčeni ponašanjem vlasnika životinja pa i organizatora izložbe. 

Smatramo da je naša dužnost zaštititi sport i sportaše, naše atletičare, nogometaše i sve ostale koji koriste stadion u Parku mladeži za sportske svrhe. Pitamo se tko će odgovarati za potencijalno širenje zaraze, pitamo se kako objasniti djeci i  njihovim roditeljima da dođu trenirati na Park mladeži, pitamo se jesmo li svi zajedno zaslužili ovakvo nepoštovanje prema Klubu i našem stadionu, poručuju iz ASK-a. 

Na koncu, apeliraju na odgovorne da u budućnosti zaštite sport i sportaše kako ne bi više morali svjedočiti ovakvim prizorima. 

- S naše strane ćemo učiniti sve što je moguće da stadion u Parku mladeži sačuvamo našoj djeci, našim atletičarima i svim sportašima. Nama je Park mladeži jedini dom, uvijek je bio i uvijek će biti, naglašava Pavičić. 

Vaša reakcija na temu