Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Aston Villa i Derby County danas igraju utakmicu od 170 milijuna funti!

Aston Villa i Derby County danas igraju utakmicu od 170 milijuna funti!

U svojoj premijernoj trenerskoj sezoni Lampard je stigao na korak do raja

Aston Villa ili Derby County. Danas na Wembleyju (16 sati) pada odluka o trećem putniku u Premiership. Nakon Norwicha i Sheffield Uniteda koji su svoj posao obavili u regularnom dijelu zauzevši prve dvije pozicije, Villa i County u polufinalu su izbacili WBA i Leeds te izborili finale. Utakmica je to koja prema procjenama pobjedniku donosi 170 milijuna funti! Aston Villa iz Premier lige je ispala 2016. godine, a ove su sezone nakon ne baš dobrog početka sezone u finišu zaredali sa sjajnim rezultatima i završili na petom mjestu. Posebno je impresivan bio niz u ožujku i travnju od deset uzastopnih pobjeda! Sada su stigli na korak do povratka u najviši rang. Velike prilike svjestan je i trener Aston Ville Dean Smith. On je na klupu stigao u listopadu prošle godine. U radu mu asistira John Terry.

- Ovo nije obična utakmica, svi to znamo i nećemo kriti. Moji igrači znaju da imaju prilike postati ikone ovog kluba. Sve naše utakmice u završnici sezone su bile značajne, tako da smo navikli na pritisak - rekao je Smith koji će i danas gotovo sigurno među vratnice postaviti Jeda Steera koji je ugrabio priliku nakon ozljede Lovre Kalinića.

Ako ulazak Aston Ville u finale nije veliko iznenađenje, onda je Derby County definitivno najugodnije iznenađenje. Iz Premierlige su ispali 2008., dugo su se mučili u želji za povratkom, a onda je prošlog ljeta stigao legendarni Frank Lampard. U svojoj premijernoj trenerskoj sezoni Lampard je stigao na korak do raja. Njegova je momčad u posljednjem kolu izborila ulazak u doigravanje, a onda su u polufinalu iznenadili favorizirani Leeds nakon što su u prvom susretu na domaćem terenu poraženi 1:0. U uzvratnom susretu na Elland Roadu slavili su 4:2 i stigli do finala.

- Igrao sam finala i velike utakmice i moram priznati da nisam u njima do kraja uživao. Ne bi htio da se to dogodi mojim igračima danas. Želim da se oslobode i pokažu se u najboljem svjetlu. Bez obzira na pobjedu ili poraz, najvažnije je da im nakon susreta nitko ne može ništa prigovoriti - rekao je Lampard

Vaša reakcija na temu