Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Pogledajte kako je tisuće navijača sinoć dočekalo Atalantine junake!

VIDEO: Pogledajte kako je tisuće navijača sinoć dočekalo Atalantine junake!

Oni su prva momčad koja je prošla dalje, a krenula s tri poraza

Veličanstven je sinoć bio doček Atalantinih junaka, momčadi koja je izborila osminu finala Lige prvaka. Tisuće navijača je palilo baklje i klicalo pobjednicima, posebno treneru Gian Pieru Gasperiniju...

- Ovo je veličanstveno. Jako sam sretan sa svojim igračima, odigrali smo mudro. Željeli smo ostati u utakmici što duže, znali smo ako bude tako da će naše šanse u posljednjih pola sata biti velike. Nakon remija sa Cityjem momčad je dobila na samopouzdanju, a sudbina je htjela da te večeri Šahtar zabije Dinamu u 98. minuti - rekao je nakon prolaska dalje trener Atalante Gian Piero Gasperini koji je do plasmana dalje stigao bez dvije glavne zvijezde, Duvana Zapate i Josipa Iličića

- Pobijedila je Atalanta kao momčad. Nedostajao nam je Toloi i gotovo cijeli napad, no imamo igru i svjesni smo svojih mogućnosti bez obzira na izostanke. Igrali su Pašalić, Muriel, Malinovsky, imamo širinu kadra.

Klub iz Bergama sinoć je ispisao novu stranicu klupske povijesti. Plasirali su se u osminu finala Lige prvaka, a uz to su postali prva momčad koja je prošla u nokaut fazu najelitnijeg europskog natjecanja nakon što je izgubila prve tri utakmice.

Družina iz Bergama za koju igra Mario Pašalić, koji je sinoć postigao pogodak, imala je jako loš ulazak u Ligu prvaka. U prvom kolu poraženi su na Maksimiru (4:0), zatim su na domaćem terenu poraženi od Šahtara (2:1), da bi u trećem kolu bolji na Etihadu bio Manchester City (5:1). Nakon tri kola bili su zakovani za dno bez bodova uz gol razliku 2:11! 

Znakove buđenja i tračak nade doživjeli su u četvrtom kolu kada su u Milanu odigrali 1:1 s Manchester Cityjem. U posljednja dva susreta pobjedama nad Dinamom i Šahtarom osigurali su plasman među 16 najboljih europskih momčadi.

Ždrijeb osmine finala na rasporedu je u ponedjeljak.

- Znamo da imamo šest mogućih protivnika, izuzev Juventusa i Cityja. Sretni smo s ovim rezultatom, a vidjet ćemo što će nam ždrijeb donijeti. Vjerojatno mislite da su Valencia i RB Leipzig dvije lake momčadi za proći - uz smješak je zaključio presretni Gasperini.

Kako je izgledao sinoćnji doček, pogledajte u videu...

Vaša reakcija na temu