Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AUDIO: 'Ne vidimo tu ništa', poslušajte snimku iz VAR sobe prije nego što je Hajduku poništen pogodak

AUDIO: 'Ne vidimo tu ništa', poslušajte snimku iz VAR sobe prije nego što je Hajduku poništen pogodak

Drugi igrač Varaždina se uopće ne vidi i oni nisu imali tehnologiju da odrede gdje je noga tog igrača

Do nas je došla snimka iz VAR-sobe, gdje je pregledavano zaleđe na utakmici između Varaždina i Hajduka. Iz nje je jasno vidljivo da VAR-sudac Ante Čuljak nema potpuni uvid u situaciju uoči donošenja odluke.

- Daj mi 'jedinicu' da vidim je li drugom stoperu noga drugdje. Obrambeni onaj tamo. Nemaš ništa? - upitao je Čuljak.

- Ne vidimo tu ništa - dobio je odgovor.

Nakon još nekoliko rečenica je ipak javio Franu Joviću da je zaleđe i gol Hajduka je poništen.

Naš sudački ekspert, bivši prvoligaški sudac Goran Tenžera, je o ovoj situaciji kazao:

- U konačnici mislim da odluka nije ispravna. Drugi igrač Varaždina se uopće ne vidi i oni nisu imali tehnologiju da odrede gdje je noga tog igrača. Pojavila se u javnosti snimka s druge strane, gdje se vidi da je ta noga praktički u istoj ravnini kao Uremovićeva noga. Znači, po tome ne bi moglo biti zaleđe. Ako ne možete svojom tehnologijom procijeniti, ne možete pretpostavljati neku situaciju da se radi o zaleđu, morate vjerovati pomoćnom sucu koji je bio u idealnoj poziciji da vidi i drugog igrača, tako da je ovdje apsolutno pogreška VAR-a i neprihvatljiva odluka.

Audio iz VAR sobe možete poslušati ovdje:

Vaša reakcija na temu