Foto: botevplovdiv.bg BIVŠI JUNIOR HAJDUKA: 'Kristian Dimitrov je dobar u skoku, jak i zna igrati, a za njegovu visinu je normalno da je malo sporiji'

BIVŠI JUNIOR HAJDUKA: 'Kristian Dimitrov je dobar u skoku, jak i zna igrati, a za njegovu visinu je normalno da je malo sporiji'

Mogu reći da je u Botevu bio super

Josip Tomašević od ljeta 2018. godine stanovnik je Plovdiva. Bivši junior Hajduka jedan je od glavnih igrača Lokomotiva, kluba koji je prošle sezone iznenađujuće osvojio bugarski kup, a ove sezone sjajno guraju u prvenstvu pod vodstvom Bruna Akrapovića. Tomašević stoga dobro poznaje Kristiana Dimitrova, bugarskog stopera koji stiže u Hajduk iz Boteva.

- Tu sam već skoro dvije godine. Gledao sam Boteva u dosta navrata. Dimitrov je visok, dobar je u igri glavom, fizički jak. Zna igrati, ima dobru dugu loptu. Igrao je za reprezentaciju. Mislim da može pomoći dosta Hajduku - rekao nam je Tomašević, a zatim se dotakao činjenice da su Dimitrova u svoje redove željeli Levski i CSKA.

- Šuškalo se o tome i prije, a i sada da bi mogao prijeći u CSKA i Levski. Čak je bio blizu Levskom,  no na kraju se nisu uspjeli dogovoriti.

Ima li Dimitrov brzinu s obzirom na visinu?

- Za njegovu visinu normalno je da je malo sporiji. On je to u Botevu u sustavu 4-4-2 dobro sakrivao i dobro odrađivao. Ne znam hoće li mu odgovarati igra s trojicom u posljednjoj liniji i gdje ga Tudor vidi. No, mogu reći da je u Botevu bio super.

Kakav je Botev, trenutno su (tek) osma momčad Bugarske? 

- Ovu sezonu su ušli malo lošije. Napadački nisu učinkoviti, obrambeno se dobro drže. On im je bio stup obrane, glavni.  U Bugarskoj se igra s dosta trke, fizički je liga zahtjevna, dueli, borba... Tehnički nije dotjerana, ali kvalitetom je uz bok HNL-u. Ima dosta dobrih ekipa; Ludogorets, CSKA, Levski, Botev, Beroe, tu je i moj Lokomotiv.  

U svibnju prošle godine Lokomotiv i Botev, dva rivala iz Plovdiva susreli su se u finalu kupa koji se igrao u Sofiji. Tomaševićev Lokomotiv slavio je 1:0 i stigao do trofeja, dok je Dimitrov tugovao s Botevom. 

- To je bila utakmica koja će ostati zauvijek upisana u Plovdivu. To se možda više nikad neće ponoviti, a mi smo slavili pogotkom 20 minuta prije kraja.

Bruno Akrapović tvrdi da Dimitrov treba poraditi na brzini, a uz to je dodao kako ne zna gdje ga Tudor planira koristiti. Kaže, ako je to lijevo, onda je bolje bilo da je Hajduk uzeo Tomaševića. Što na to kaže Josip? 

- To mi je poslao jedan prijatelj. Drago mi je da trener prepoznaje moje kvalitete. Ne samo ja, već cijela ekipa igra super. Nadam se da će to on što je on rekao ostvariti jednog dana. U Hajduku sam bio od 11. do 18. godine.

Lokomotiv ove sezone gura sjajno. Prezimili su na trećem mjestu, najefikasnija su momčad lige, a plasirali su se i u četvrtfinale kupa...

- Prije prvenstva planovi su bili biti među prvih šest ekipa, u sredini ljestvice. Dobro smo krenuli, zaredali s pobjedama. Iznenadili smo se i mi. Igramo napadački, s dosta presinga u protivničkoj polovici. To dolazi do izražaja, zabijamo dosta golova. 

Na kraju regularnog dijela sezone liga se dijeli u dvije grupe; za prvaka i za ostanak...

- Čeka nas doigravanje. Liga se dijeli na dvije grupe, prvih šest igra za Europu dok je ostalih osam u ligi za ostanak. U Bugarskoj prvi ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, drugi i treće u kvalifikacije Europske lige. Ako uspijemo izboriti Europu to će biti sjajno - zaključio je Tomašević.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58654, "");
Pregledaj komentare