Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BIVŠI NADZORNIK Vjekoslav Hrabar piše za Dalmatinski portal: Hajduk se vodi diletantski, hitno nam trebaju novi izbori za Nadzorni odbor!

BIVŠI NADZORNIK Vjekoslav Hrabar piše za Dalmatinski portal: Hajduk se vodi diletantski, hitno nam trebaju novi izbori za Nadzorni odbor!

Ovaj NO je imao priliku nakon našeg mandata stvoriti moćan klub, ali je očito njihovo neznanje vratilo Hajduk pet koraka (godina) natrag

Nažalost, dogodio se strmoglavi pad kluba, ali treba ohladiti glave i krenuti dalje. Iz razumljivog revolta javljaju se navijači i kritiziraju udrugu Naš Hajduk zaboravljajući da su oni bili pokretači spašavanja kluba kad je bio pred bankrotom i kad su svi gurali glavu u pijesak. Svi moraju shvatiti da udruga Naš Hajduk ima vlasništvo od 24% dionica i da svake godine moraju skupiti novac u sljedećih osam godina da bi zadržali to vlasništvo, tako da nije opravdana hajka na udrugu.

Također, Torcida i Naš Hajduk figurativno rečeno nisu jedno tijelo već se član može biti i jedne i druge udruge. Članovi Našeg Hajduka su i liječnici, odvjetnici, radnici, menadžeri..., tako da je deplasirano pričati da ulica vodi klub, a to što Torcida radi pritisak na rezultat i klub se ne može staviti u isti koš. Osobno se ne slažem s puno postupaka Torcide, ali ne vidim po čemu oni to vode klub. Navijači na tribini izražavaju svoje mišljenje, a mi se možemo složiti ili ne. Problem tj. greška koja se dogodila je što je uvijek moguće da na demokratskim izborima izaberemo krive ljude (kako je rekao i jedan navijač da već 28 godina biramo krivu vlast u državi). Nažalost, ovaj put je izabrani Nadzorni odbor totalni promašaj (čast izuzecima) i o njima ne bi trošio puno riječi. Reći ću samo jedan mali detalj diletantskog vođenja kluba gdje je krivnja uprave i NO-a: svake godine je Ultra i zna se da će teren biti uništen (jer se i za vrijeme našeg mandata dogodilo isto, mogli su naučiti iz naših grešaka), pa zar se nije moglo mjesec dana prije kraja Ultre već naručiti novi travnjak i sutradan odmah krenuti u rješavanje tog problema, a ne dočekati dvije europske utakmice i start prvenstva u onakvoj kaljuži! 

Nadam se da nije kasno i da novac nije potrošen i da financijsko stanje može ostati stabilno. Za vrijeme svog mandata uvijek sam govorio i na sjednicama i u medijima da trebamo igrati s mladima i našim igračima, ne forsirati rezultat već graditi klub za budućnost i velike stvari, pa ako treba biti i sedmi na tablici dvije godine. Nakon sedam godina projekta imali bismo stabilan klub s potentnom momčadi, a sada nažalost nemamo ništa - niti rezultat, niti igrače, niti novac, baš ništa. Jedino i dalje vjerujem da je ostala 'mazohistička'  beskrajna ljubav nas koji volimo klub. 

Ne znam zašto svi koji dođu u klub postanu opijeni nekim uspjesima. Pa ne može se u kratko vrijeme urušeni klub dovesti u vrh lige i Europe, svi upadaju u istu zamku! Ovaj Nadzorni odbor je imao priliku nakon našeg mandata stvoriti moćan klub, ali je očito njihovo neznanje vratilo Hajduk pet koraka (godina) natrag. Zbog svega toga smatram da trebaju hitno novi izbori za Nadzorni odbor, ali uz puno oštrije kriterije za osobe koje se mogu javiti. Mislim da čak ne mora biti fakultet uvjet, ali bi recimo trebali biti vlasnici ozbiljnih tvrtki, znači pravi biznismeni, članovi uprava i predsjednici uprava ozbiljnih tvrtki. Mora se također odraditi i lobiranje da se takve osobe jave na izbore, ako u ovakvoj situaciji ima još uvijek 'luđaka' kao što smo mi bili u prvom mandatu ovog modela. 

Jednostavno od ovog trenutka treba ponovno krenuti u upravljanje kluba s pravom strategijom i vizijom, ne dozvoliti bilo kakve utjecaje sa strane, čvrsto u ruke uzeti upravljanje klubom u sljedeće četiri godine, ali greška više ne može i ne smije biti. Svi moraju preuzeti osobnu odgovornost i biti samokritični.

Još uvijek vjerujem da se s pravim ljudima klub može vratiti u vrh domaćeg i europskog nogometa, a za kraj ću ponoviti svoju mantru: put su naši mladi igrači s možda pokojim mladim strancem vrhunske klase. 

Vaša reakcija na temu