Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BIVŠI VRATAR HAJDUKA GA ODLIČNO POZNAJE: Ne znam gdje Leko misli koristiti Anella, hrabro je razmišljanje da je to igrač za napasti titulu!

BIVŠI VRATAR HAJDUKA GA ODLIČNO POZNAJE: Ne znam gdje Leko misli koristiti Anella, hrabro je razmišljanje da je to igrač za napasti titulu!

'Po meni je to igrač koji može povećati širinu kadra'

Davor Matijaš već je tri godine u Belgiji. Nekadašnji vratar Hajduka s Poljuda je otišao početkom 2020. godine u Antwerp. Sada je u drugoligašu Beerschotu te je dobro upoznat s karakteristikama Agustina Anella, nove akvizicije Hajduka.

Da, znam ga. To je dešnjak koji igra na lijevom krilu. On je izrazito krilni igrač, ne znam gdje ga trener Leko misli koristiti. Možda na lijevom wing backu ili kao lijevu špicu - kaže nam Matijaš, a zatim dodaje: 

- Anello sigurno ima potencijal. Dobar je igrač, mlad, tehnički dobar s dobrim centaršutom. Brz je, ali ako me pitate može li biti pojačanje za napad na titulu, rekao bih da je to vrlo hrabro razmišljanje. Po meni to je igrač koji može povećati širinu kadra, da bude među 13-14 igrača.

Matijaš je surađivao s Ivanom Lekom u Antwerpu. Zanimljivo, branio je samo na jednoj utakmici, bilo je to u finalu Belgijskog kupa početkom kolovoza 2020. godine kada su svladali Club Brugge 1:0.

- Kad se kockice poslože i kad svi rade što Leko traži od njih i kad je kvaliteta tu, to stvarno izgleda odlično. Antwerp je te sezone bio prvi na ljestvici dok je Leko bio trener. Uz to prošli su dalje u Europskoj ligi te svladali Tottenham.

Može li Leko dio toga napraviti i na Poljudu?

- Nadam se da može. Problem igranja u sustavu 3-5-2 je što to zahtijeva igru jedan na jedan preko cijelog terena i ako samo jedan igrač ne trči, onda je gotovo. Protivnik uvijek ima igrača više, to jest situaciju dva na jedan. 

Za kraj je Matijaš poručio:

- Leko je dok je bio u Belgiji tražio izričito igranje od vratara, baš onako na velikim granicama rizika. Imao bi noćne more od dugih lopti. 

Vaša reakcija na temu